Konu
:
Frambuazlı Cheesecake-Peykek
Yalnız Mesajı Göster
Frambuazlı Cheesecake-Peykek
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuazlı Cheesecake-Peykek
Frambuazlı Cheesecake-Peykek
Raspberry Cheesecake
ESSELÂMÜ ALEYKÜM
Cheesecake-Peykek, sanıldığı kadar zor olmanın aksine bekleme süresini saymazsak kolay hazırlanabilen lezzetli ve şık bir pasta bence
Ayrıca geceden yapılınca bekleme süreside sorun olmuyor
Diyabetik mini cheesecake tariflerimiz için
buraya
ve pişirilmeden yapılan cheesecake için ise
buraya
bakabilirsiniz
Frambuazlı cheesecake-Peykek için Malzemeler:
Tabanı:
*20 cm
çapı civarında kelepçeli kalıp
*3 su bardağı öğütülmüş bisküvi (graham -----er kullandım)
*120 gr
eritilmiş ılık tereyağ (1 stick kullandım)
* Tercihe göre tarçın-ceviz-fındık ilave edebilirsiniz
Dolgusu:
* 650 gr
tuzsuz krem peynir
*1,5 su bardağı sour cream (yoğurt kıvamında ama daha yağlı ekşi bir krema türü, Tr
’dekiler yoğurt kullanabilirler)
*1 su bardağı tozşeker
*3 yumurta
Sosu:
*2 su bardağı dondurulmuş frambuaz (çilek veya vişnede olabilir)
*1/2 su bardağı frambuaz taneleri (süslemek için)
*1 su bardağı tozşeker
*1 tatlı kaşığı tepeleme buğday nişastası (buğday nişastası daha berrak olmasını sağlıyor)
*1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
Tabanı:
*Eritilip ılınmış tereyağını öğütülmüş bisküviyle karıştırın
*Kelepçeli kalıbın tabanına serin ve elinizle hafifçe bastırarak düzleştirdikten sonra buzdolabında bekletin
Dolgusu:
*
Bütün malzemeler oda ısısında olmalı
*Fırını 165C-325F ısıtmaya başlayın
*Krem peyniri çırparak pürüzsüz hale getirin
*Tozşekeri azar azar ekleyerek krema haline getirinceye kadar çırpın
*Yumurtaları her seferinde birer birer ilave ederek iyice yedirdin
*Sour kremi ilave edip karıştırın pürüzsüzleşince çırpmayı bırakın
*Soğumuş taban hamurunun üzerine dökün ve kabarcıkları engellemek için kalıbı hafifçe sarsın
*Kalıbınızın altından yan duvarını kaplayacak şekilde alüminyum folyo ile iyice sarın
*Kalıbınızdan daha büyükçe bir tepsiye su koyarak kalıbı oturtun (oluşacak buhar, peykekinizin yüzeyinin çatlamasını engelliyecektir)
*Fırına verdikten sonra 45 dk
fırnınızın kapağını açmadan pişirin
* Peykekinizin rengi çok hafif sarıya dönecek gibiyken ve sarstığınızda orta kısmı jöle gibi titriyorken fırından çıkartın, soğuyunca kıvamına gelicektir (daha fazla fırında tutarsanız hem çatlar hem kurur)
*Fırından çıktıktan 10 dk
sonra ince keskin bir bıçakla kelepçeli kalıbın kenarlarından peykeki ayırın
*Kelepçeyide çıkartarak servis tabağına alın ve oda ısısında soğumasını bekleyin
Sosu:
*Bütün malzemeyi küçük bir tencere içinde karıştırın
*Sürekli karıştırarak orta ısılı ateşte kaynama derecesine gelmesini bekleyin kaynadıktan sonra 10dk
pişirip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin
*Soğumuş peykekinizin üzerini kapladıktan sonra en az 5 saat buzdolabında bekletin
*Servisten yarım saat önce buzdolabından çıkartarak üzerini meyve taneleriyle süsleyin
Jibek
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul