Yalnız Mesajı Göster

Parfeler-Kayısılı Parfe

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parfeler-Kayısılı Parfe






parfeler-kayısılı parfe
[FONT=Franklin Gothic Medium][KAYISILI PARFE


Özellikle yazın konuklarınıza sunabileceğiniz hafif bir tatlı

Malzemeler

1 paket bebe bisküvisi

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı tozşeker

200 gr margarin

1 adet yumurta

1/2 litre süt

250 gr kuru kayısı

1 su bardağı fındık Sosu için: 1 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı şeker

4 yemek kaşığı kakao

5 su bardağı su

Yapılışı: Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın Süt ilave ederek pişirin Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın İçine bisküvileri kırarak karıştırın 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın Buzdolabında 1 gece bekletin Sonra bir tabağa ters çevirin Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın



/FONT]

Alıntı Yaparak Cevapla