Parfeler-Kayısılı Parfe
parfeler-kayısılı parfe
[FONT=Franklin Gothic Medium][KAYISILI PARFE
Özellikle yazın konuklarınıza sunabileceğiniz hafif bir tatlı
Malzemeler
1 paket bebe bisküvisi
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
200 gr margarin
1 adet yumurta
1/2 litre süt
250 gr kuru kayısı
1 su bardağı fındık Sosu için: 1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı kakao
5 su bardağı su
Yapılışı: Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın Süt ilave ederek pişirin Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın İçine bisküvileri kırarak karıştırın 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın Buzdolabında 1 gece bekletin Sonra bir tabağa ters çevirin Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın
/FONT]
|