07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Parfeler-Kuru Meyveli Portakallı Parfe Tarifi
parfeler-kuru meyveli portakallı parfe tarifi
Kuru Meyveli Portakallı Parfe Tarifi / Kuru Meyveli Portakallı Parfe Yapılışı
Malzemeler
* 2 Paket (sade) Krem Şanti
* 2 Su Bardağı (400 ml ) Süt
* 1 Paket Vanilya
* 5 Yemek Kaşığı Kuru Meyve Karışımı
* 3 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz
* 1 Paket (sade) Piknik Bisküvi
* 1 Paket (kakaolu) Piknik Bisküvi
* 1 Adet Portakal'ın Kabuğu (rendelenmiş)
Yapılışı
* Kuru meyveleri ılık suda 10 dk kadar bekletin Suyunu süzüp, peçete ile iyice kurulayın
* Krem şanti ve vanilyayı, soğuk süt ile çırpıp, hazırlayın
* Bisküvileri minik minik bir süzgecin içine kırın Süzgeci iyice sallayarak, tozlarının dökülmesini sağlayın (Bisküvi tozları, krem şantinin beyaz görüntüsünü bozmuyor bu şekilde, beyaz zemin üzerinde renkli noktalar oluyor dilimleyince)
* Cevizleri elinizle iri iri kırın
* Portakalın kabuğunu, rendenin küçük tarafı ile rendeleyin
* 22 - 24 cm lik bir kek kalıbı veya o ölçülerde bir borcamın tabanına buzdolabı poşeti serin (strech film çok ince olduğu için yırtılıp tatlıya yapışabiliyor)
* Hazırladığınız krem şantinin içine, sırasıyla, portakal kabuğu, ceviz, kuru meyveler ve bisküvileri ekleyin Her malzemeyi ekledikten sonra karıştırın
* Üzerini kapatarak, 2 saat kadar buzdolabında bekletin Daha sonra derin dondurucuya koyup, en az 1 gece bekletin
* Servis yapmadan 4-5 dk önce oda sıcaklığına çıkarıp, rahatlıkla dilimleyebilirsiniz Dilimledikten sonra da 4-5 dk bekletip öyle servis etmenizi öneririm
* Parfe'yi derin dondurucuda 5-6 gün saklayabilirsiniz
|
|
|