Yalnız Mesajı Göster

Namaz Kilmayan Kimse.....

Eski 07-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Namaz Kilmayan Kimse.....

NAMAZ KILMAYAN KİMSE ALAH (CC)'DAN KORKMAMAKTADIR

"Allah (cc)'a dönüp itaat edin O'ndan korkun ve namazı kılın da müşriklerden olmayın"(Rum Suresi: 31)

Allah (cc) kendisine iman eden kullarına Rablerinden korkarak namaz kılmalarını emrediyor Ve O'ndan korkan kulları da Rablerine itaat ederek secdelere kapanıyorlar
Ukbe İbn Amir (ra) Resulullah (sav)'i şöyle derken işittiğini haber verdi: Resulullah (sav) şöyle dedi: "Dağ tepelerindeki koyun çobanından Allah (cc) hoşlanır Zira O namaz için ezan okur ve 'namaz kılar' Allah (cc) da şöyle buyurur 'Şu kuluma bakın Ben de O kulumun günahlarını bağışladım ve O'nu cennetime koyacağım" eler (Ebu Davud (1203) ve Nesei (2/20) Ahmed (4/145) İbn Hibban (260) ve Taberani Kebir ele (17/833) sahih bir senedle rivayet etmişlerdir)

Allah (cc) 'namaz kılan kulu için' kendisinden korktuğunu söylüyor Ne dersiniz? Namaz kılmayan içinde aynı söz söylenir mi? Eğer aynı kelime namaz kılmayana da söylenmiş olsaydı Bu şanı Yüce Allah (cc)'ın adaletine yaraşmaz Hem şunu ela iyi bilmek gerekir ki bir olan Allah (cc)'dan korkmak 'la ilahe illallah'tır' gereklerindendir

Bunu açıklayan bir ayette Allah (cc) şöyle buyuruyor: "Ben'den başka hiç bir ilah yoktur Öyle ise ben'den korkunuz" (Nahl Suresi: 2)

DİN'DEN EN SON TERK EDİLEN AMEL NAMAZDIR

Enes İbn-i Malik (ra)'elen din'de en son terk edilen amelin namaz okluğuna dair bir hadis rivayet edilmiştir Bu hadis ise şudur:
Nebi (sav) buyurdu ki: "Dininizden ilk terk edeceğiniz şey emanettir En son da namazı terk edersiniz"
(Bu Hadis'i Ebu Nuays Hıyle'de 6/265 Ahbar'da 2/213 İbn Mesud'dan Taberani rivayet etmişlerdir)

Evet Din'de en son terk edilen 'namaz olduktan sonra Çünkü daha önceden de alıntıladığımız hadislerde açıklandığı üzere namaz'ı terk edenin dini yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla