Yalnız Mesajı Göster

Namaz Kilmayan Kimse.....

Eski 07-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Namaz Kilmayan Kimse.....

NAMAZ KILMAYAN KİMSE ÖLDÜRÜLÜR

"O haram olan aylar çıktığı zaman artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün onları hapsedin ve geçit yerlerini tutun namazı kılıp zekatlarını verirlerse kendilerini serbest bırakın merhamet edendir (Tevbe: 5)

Allah (cc) Rasulü (sav)'ne ve mü'minlere hitaben savaşılması haram olan aylar çıktıktan sonra müşriklerle savaşmalarını emrediyor geçit yerleri kesilip tutuklanmalarını emrediyor

Bu müşriklerin karılarını çocuklarını ve mallarını müslümanlara ganimet olarak helal kılıyor
Öldürülmekten mallarını ve ırzlarını müslümanlardan kurtarabilmeleri için de üç şarttan söz ediliyor

1- Şirkten dönerek tevbe etmek

2- 'Namaz kılarak' tevbe ettiğini amelle doğrulaması Allah(cc) şöyle buyuruyor:
"Tasdik etmedi namaz'da kılmadı ve yüz çevirdi" (Kıyamet Suresi: 31-32)

"Onlara: 'rüku edin' denildiği zaman rüku etmezler Yalanlayıcıların o gün vay haline" (Mürselat Suresi: 48/49)

Ayetlerden de anlaşıldığı gibi Allah (cc)'ın 'namaz kıl! emrine itaat etmemek Allah (cc)ın indirmiş olduğu hükümleri yalanlamaktır

3- Allah'ın farz kılmış olduğu 'zekat'ı vermektir'

Bu şartları yerine getiren her kişinin canı malı ve ırzı müslümanlara haramdır Bunların dışındaki günahları için de Allah (cc) bağışlayıcıdır
İmam Buharı (rh) bu ayet'in açıklamasında şu hadis'i zikrediyor

İbn Umer (ra)'den rivayet edilmiştir Rasulullah (sav) buyurdu ki:
"Allah (cc)'dan başka ilah olmadığına ve Muhammed (sav)'in Allah (cc)'ın Rasulü olduğuna şehadet namazı kılıp zekatı eda edinceye kadar insanlarla savaşmak bana emrolundu Onlar bunları yapınca kanlarını ve mallarını benden korumuş olurlar Ancak İslam'ın hakkı müstesna Onların (sair ve gizli işlerinden dolayı olan) hesapları da Allah (cc)'a aittir" (Buhari (25)'ve Müslim (22) rivayet etmişlerdir)

Enes İbn-i Malik (ra)'dan şöyle eledi: Rasulullah (sav) buyurdu ki: "Ben insanlarla Allah (cc)'dan başka ilah olmadığına ve Muhammed (sav)'in O'nun kulu ve Rasulü olduğuna şehadet edinceye bizim kıblemize dönünceye bizim kestiğimizi yeyinceye ve bizim namazımızı kılıncaya kadar savaş ulaklığım bana emredildi lehte veya aleyhte sahip oldukları bütün haklara sahip olurlar"
(Bu Hadis'i Ebu Davud (2641) Tirmizi (2611) ve Ahmed (2/161/269) rivayet etmişlerdir)

Abdurrahman İbn Ebi Nuaym'dan Ebu Said El-Hudri (ra)'den şöyle duyduğunu haber verdi: Ebu Said El-Hudri (ra) dedi ki:
Ali İbn-i Ebi Talib (ra) Yemen'den Rasulullah (sav)'a tabaklanmış bir meşin içinde henüz toprağından tasviye edilmemiş altını cevheri göndermişti Akra İbn Habis Zeydu'l-Hayl dördüncüsü ya Alkame İbn Ulase veya Amir İbn Tufeyl idi vahyi geliyor" buyurdu iki gözü çökük yanağının iki elmacığı çıkık alnı yüksek gür sakallı başı tıraşlıelbisesini yukarı çekmemiş bir kişi ayağa kalktı: "Ya Rasulullah! Allah'tan kork" dedi yeryüzündeki insanların Allah (cc)'dan korkmaya en layıkı değil miyim?" buyurdu onlar gönüllerinde olmayan şeyi dilleriyle söylerler" dedi karınlarını yarmaya görevlendirilmedim" buyurdu (Müslim 1064 rivayet etmiştir)

Ubeydullah İbn-i Adiyy'den Abdullah İbn Adiyy Rasulullah (sav)'den tahdis ederek şöyle haber verdi bir adam çıkageldi namaz kılıyor fakat onun namazı yoktur" dedi Allah (cc)'dan başka ilah olmadığına şehadet edip namazı kılanları öldürmekten nehy olundum" dedi (İbn-i Hıbban (12) ve Beyhaki 8/196)

Görülüyor ki kişinin malının canının ve ırzının müslümanlara haram olması kişinin iman ederek namaz kılmasına bağlıdır
Hadis'lerde sadece namazı terk edenin öldürüleceğini ispat ediyorEbu Bekir (ra) sadece zekat'ı vermeyenlerle savaşmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla