Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri Kavrulmuş Makarna

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri Kavrulmuş Makarna






Yemek Tarifleri Kavrulmuş Makarna



Bu tarifi aylar önce (belki 1 yılı geçmiştir bile) yemek dergilerinden birinde görmüştüm Harun Kolçak'ın 2 tarifinden biriydi (ki diğeri de denemeyi isteyip de henüz deneyemediğim Kaya Kurabiyesi idi) Yalnız ben ne hangi dergi olduğunu, ne de hangi sayı olduğunu hatırlıyorum (Sofra Dergisi, Ekim 2005 Özel Sayısı Teşekkürler Feyza Hanım) Sonuç olarak güzel bir makarna oldu, ama sadece "benim yaptığım salçalı makarna"dan başkasını yiyemeyen babam, tabağının yarısını bıraktı
Benim yaptığım salçalı makarnanın tarifine gelice: Bilgisayara dalın ve ocaktaki makarnayı unutun, şöyle biraz hamurlaşsın Sonra aklınıza ocaktaki makarna gelsin, mutfağa koşun Makarnayı aceleyle süzün Tencerenin dibinde sıvıyağda salçayı kavurun Ama yağla salça yanlışlıkla biraz fazla kaçsın Bu karışımın üzerine de makarnayı dökün karıştırın ve ocağın altını kapatın Lafın kısası; yanlışlıkla yapılan bir tarif, babamın değişmeyen lezzeti oldu
Tarife gelince:
Malzemeler
  • Makarna (Ben 1 paket yaptım ama 7 kişiydik 4 kişi için ortalama 1/2 paket yeterli olacaktır)
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Yapılışı
Tencereye bir miktar sıvı yağ koyun Makarnanın yarısını bu yağda rengi değişene kadar kavurun
Kavrulan makarnanın üzerine bir miktar kaynar su koyun ve kalan makarnaları ekleyin Bir miktar tuz ekleyip makarnaları haşlayın Makarnaların bir kısmını yağda kavurduğumuz için makarnanın suyuna ekstradan yağ koymamıza gerek yok
[*]Haşlanan makarnayı süzün Makarnayı tencereye almadan önce tereyağını tencerenin dibinde rengi değişene kadar kavurun, üzerine süzülen makarnaları alın, biraz harmanlayıp ocaktan alın

Alıntı Yaparak Cevapla