Konu
:
Yemek Tarifleri Kavrulmuş Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri Kavrulmuş Makarna
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri Kavrulmuş Makarna
Yemek Tarifleri Kavrulmuş Makarna
Bu tarifi aylar önce (belki 1 yılı geçmiştir bile) yemek dergilerinden birinde görmüştüm
Harun Kolçak'ın 2 tarifinden biriydi (ki diğeri de denemeyi isteyip de henüz deneyemediğim Kaya Kurabiyesi idi)
Yalnız ben ne hangi dergi olduğunu, ne de hangi sayı olduğunu hatırlıyorum
(Sofra Dergisi, Ekim 2005 Özel Sayısı
Teşekkürler Feyza Hanım)
Sonuç olarak güzel bir makarna oldu, ama sadece "benim yaptığım salçalı makarna"dan başkasını yiyemeyen babam, tabağının yarısını bıraktı
Benim yaptığım salçalı makarnanın tarifine gelice: Bilgisayara dalın ve ocaktaki makarnayı unutun, şöyle biraz hamurlaşsın
Sonra aklınıza ocaktaki makarna gelsin, mutfağa koşun
Makarnayı aceleyle süzün
Tencerenin dibinde sıvıyağda salçayı kavurun
Ama yağla salça yanlışlıkla biraz fazla kaçsın
Bu karışımın üzerine de makarnayı dökün karıştırın ve ocağın altını kapatın
Lafın kısası; yanlışlıkla yapılan bir tarif, babamın değişmeyen lezzeti oldu
Tarife gelince:
Malzemeler
Makarna (Ben 1 paket yaptım ama 7 kişiydik
4 kişi için ortalama 1/2 paket yeterli olacaktır)
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı
Tencereye bir miktar sıvı yağ koyun
Makarnanın yarısını bu yağda rengi değişene kadar kavurun
Kavrulan makarnanın üzerine bir miktar kaynar su koyun ve kalan makarnaları ekleyin
Bir miktar tuz ekleyip makarnaları haşlayın
Makarnaların bir kısmını yağda kavurduğumuz için makarnanın suyuna ekstradan yağ koymamıza gerek yok
[*]Haşlanan makarnayı süzün
Makarnayı tencereye almadan önce tereyağını tencerenin dibinde rengi değişene kadar kavurun, üzerine süzülen makarnaları alın, biraz harmanlayıp ocaktan alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul