Konu
:
Yemek Tarifleri Terbiyeli Haşlama
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri Terbiyeli Haşlama
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri Terbiyeli Haşlama
Yemek tarifleri Terbiyeli Haşlama
Terbiyeli
Haşlama
(4 Kişilik)
Malzemeler
1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti
10 Su Bardağı Su
4 Patates
2 Havuç
7-8 Arpacık Soğanı
1 Küçük Kereviz
1 Çorba Kaşığı Margarin
5-6 Karabiber Tanesi
1 Çorba Kaşığı Un
3 Yumurta
1 Limon Suyu
Tuz
Yemeğin Tarifi
Sebzeleri temizleyip yıkayın
Patatesi iri parçalar halinde doğrayın
Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun
Eti geniş bir tencereye yerleştirip 10 su bardağı su, parates, havuç, soğan, kereviz, karabiber taneleri ve yarım çorba kaşığı tuzu ekleyin
Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 1-1
5 saat pişirin
Küçük bir tencerede margarinı eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun
Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki bardak kadar ilave edin
Küçük bir kasede 3 yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın ve unlu et suyuna ilave edin
Hazırladığınız terbiyeyi haşlamanın üzerine azar azar döküp 2-3 dakika sonra ateşren alın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul