Konu
:
Kebap Tarifleri - Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kebap Tarifleri - Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kebap Tarifleri - Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı
Kebap Tarifleri - Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı
Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı
içindekiler
1 kg kuzu kuşbaşı
1 kaşık zeytinyağı
10-15 adet arpacık soğan
1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
1 su bardağı kaynamış su
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanışı
Eti soğuk suda yıkayıp kevgire koyun, suyunun süzülmesini sağlayın
Derince bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyun
Kapağı kapalı vaziyette, orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle etler bıraktığı suyu çekip yumuşayana kadar pişirin
Pişmeye yakın arpacık soğanları ilave edin
Tuzunu ilave edin ve biraz soğuyunca servis yapacağınız fırın kabına etleri boşaltın
Üzerine nohutları serpin, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın (Aksi taktirde etler ezilir
)
Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin
Servise yarım saat kala üzerini folyoyla kapatarak 200 C ısıtılmış fırında 20-25 dakika tutun
Böylece hem etler fırınlanmış, hem de yemeğiniz ısınmış olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul