Yalnız Mesajı Göster

Kebap Tarifleri - Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kebap Tarifleri - Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı






Kebap Tarifleri - Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı
Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı



içindekiler
  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanışı
  • Eti soğuk suda yıkayıp kevgire koyun, suyunun süzülmesini sağlayın
  • Derince bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyun Kapağı kapalı vaziyette, orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle etler bıraktığı suyu çekip yumuşayana kadar pişirin
  • Pişmeye yakın arpacık soğanları ilave edin Tuzunu ilave edin ve biraz soğuyunca servis yapacağınız fırın kabına etleri boşaltın
  • Üzerine nohutları serpin, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın (Aksi taktirde etler ezilir)
  • Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin
  • Servise yarım saat kala üzerini folyoyla kapatarak 200 C ısıtılmış fırında 20-25 dakika tutun Böylece hem etler fırınlanmış, hem de yemeğiniz ısınmış olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla