Yalnız Mesajı Göster

Çardak Kebabı (4 Kişilik) - Kebap Tarifleri

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çardak Kebabı (4 Kişilik) - Kebap Tarifleri






Çardak Kebabı (4 Kişilik) - Kebap Tarifleri
Çardak Kebabı (4 Kişilik)



Malzemeler

1/2 kg Kuşbaşı Kuzu Eti

2 Baş Soğan

4 Diş Sarmısak

2 Domates

3 Sivribiber

2/3 Su Bardağı Süt

5 Çorba Kaşığı Un

1 Yumurta

Tuz, Karabiber

Kekik

1 Dilim Taze Kaşar

Ketçap ya da Salça



Yemeğin Tarifi

Öncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarmısak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin


Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın Un topakları kalmamasına dikkat edin Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır


Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kaptın Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin


Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla