Yalnız Mesajı Göster

Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik) - Kebap Tarifleri

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik) - Kebap Tarifleri






Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik) - Kebap Tarifleri
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik)



Malzemeler

1 kg kuşbaşı kuzu eti

30 adet arpacık soğanı

3 çorba kaşığı tereyağı

2 adet orta boy domates

2 adet havuç

250 gr sultani

bezelye

Tuz, karabiber

Kırmızı pul biber

1/2 demet dereotu



Yemeğin Tarifi

Eti yıkayıp bir tencereye koyun Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin


Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz)


Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla