Konu
:
Yemek Tarifleri Baharatlı Gulaş
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri Baharatlı Gulaş
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri Baharatlı Gulaş
Yemek tarifleri Baharatlı Gulaş
Baharatlı
Gulaş
(4 Kişilik)
Malzemeler
800 gr Dana Kuşbaşı
4 Soğan
80 gr Tereyağı veya Margarin
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 Çorba Kaşığı Sirke
4-5 Diş Sarmısak
2 Defne Yaprağı
4 Olgun Domates
1 Su Bardağı Et Suyu
1 Tutam Mercanköşk
1 Tutam Kimyon
Tuz
Yemeğin Tarifi
1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın
Soğanları soyup ince ince kıyın
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
2) Tavada tereyağını eritin
Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun
Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın
3) Eti tavaya ilave edip karıştırın
Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin
Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin
Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun
4) Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1
5-2 saat pişirin
Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın
Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz
Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın
Sıcak olarak servis yapın
NOT:
Mümkünse baharatlı gulaşı bakır bir kapta hazırlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul