Yalnız Mesajı Göster

Hz. Yusuf (As)’A Bütün İnsanlığın Güzelliğinin Yarısının Verildiği, Doğru Mudur?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hz. Yusuf (As)’A Bütün İnsanlığın Güzelliğinin Yarısının Verildiği, Doğru Mudur?






Hz Yusuf (as)’a bütün insanlığın güzelliğinin yarısının verildiği, doğru mudur?
- Rivayete göre, Hasan-ı Basrî, “İnsanlara verilen güzelliğin üçte biri Hz Yusufa verilmiş” demiştir(bk Alusî, Yusuf, 12/31 ayetin tefsiri)


- Yine Hasan-ı Basrî’nin mursel olarak yaptığı bir rivayete göre, Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur: “Yusuf ve annesine, güzelliğin üçte biri, üçte ikisi ise diğer insanlara verilmiştir” Diğer bir rivayette onlara üçte ikisi, diğer insanlara üçte biri verilmiştir(bk İbn Kesir, Yusuf, 12/31 ayetin tefsiri)


Bu ifadeler, güzelliğin boyutuna işaret etmek için olsa gerektir Nitekim, bir rivayete göre, Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur: Miraca çıktığım gece Yusuf’a da uğradım Cebrail’e onun kim olduğunu sordum, “Yusuf” dedi Ashabı tarafından sorulan “Onu nasıl gördün?” şeklindeki bir soruya; “On dördüncü gecedeki ay gibi gördüm” cevabını vermiştir(bk Zemahşerî, ilgili ayetin tefsiri)

Sorularla İslamiyet

Alıntı Yaparak Cevapla