Konu
:
Bana Bu Yiyeceği Yediren Ve Tarafımdan Hiçbir Güç Ve Kuvvet Olmadan Bunu Bana Rızık Kılan Allah'a Hamdolsun.&Quot; Derse, Geçmiş Günahları Affolunur.&Quot; Hadisi Doğru Mudur?
Yalnız Mesajı Göster
Bana Bu Yiyeceği Yediren Ve Tarafımdan Hiçbir Güç Ve Kuvvet Olmadan Bunu Bana Rızık Kılan Allah'a Hamdolsun.&Quot; Derse, Geçmiş Günahları Affolunur.&Quot; Hadisi Doğru Mudur?
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bana bu yiyeceği yediren ve tarafımdan hiçbir güç ve kuvvet olmadan bunu bana rızık kılan Allah'a hamdolsun
" derse, geçmiş günahları affolunur
" hadisi doğru mudur?
Bana bu yiyeceği yediren ve tarafımdan hiçbir güç ve kuvvet olmadan bunu bana rızık kılan Allah'a hamdolsun
" hadisi doğru mudur?
Yazar: Sorularla İslamiyet 2011-04-13
Bu dua aslı ile şöyledir:
"Elhamdu lillahillezi et'ameni, hazatta'ame ve rezekanihi min ğayri havlin minni vela kuvvetin
"
Muâz İbnu Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Kim bir şey yer ve: "Bana bu yiyeceği yediren ve tarafımdan hiçbir güç ve kuvvet olmadan bunu bana rızık kılan Allah'a hamdolsun
"(Ebû Dâvud, Libâs 1; Tirmizî, Da'avât 75; İbnu Mâce, Et'ime 16)
(Prof
Dr
İbrahim Canan, Kütüb-i Sitte)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul