Yalnız Mesajı Göster

Mezheplere Göre Kaza Namazı

Eski 07-27-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Mezheplere Göre Kaza Namazı

selefi Nickli Üyeden Alıntı

Sitede gördüğüm kadarıyla namaz kılma şekli mezheplere göre ayrılmış örnek; hanefi mezhebine göre cuma namazı vs gibi
İslamda böyle bir şey yoktur ! Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) nasıl namaz kıldıysa bizde namazı onun kıldığı gibi kılarız
İmam Ebu Hanefi, İmam Şafi, Ahmet bin Hanbel bu imamlar çok kıymetlidir ancak bizim önderimiz bunlar değildir
Bizim tek örneğimiz Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'tır
İmam Şafi ''Sözümün sünnetle çeliştiğini görürseniz benim sözümü duvara çalın'' demiştir
Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem)'in sözünün dışında ki tüm sözler alınırda atılırda (Kuran ve Sünnete) göre hareket edilir !!!

İslamda böyle bişey yok diyorsunuz ama malesef mezhepleşme var Ve malesef kılma şeklide var Ben bizzat gördüm duydum O zaman onlar dinimizden değil mi?

Dinimizi mezheplere ayırmışlar üstelik alevilik getirmişler Kabul ediyorum elbette tüm bunlar islamı yıpratmak adına ama gerçekleride gözardı edemeyiz ki Bir kişi ben şundanım şöyle kılacam derse ne diyeceğiz?Hayır kılamazsın kabul olmaz mı?Ben hanefi mezhebindenim ona bakılırsa Asıl olan sünnet ışında olan mezhepde odur Ama ben böyleysem diğeri farklıysa yanlış nerde?Kim düzeltecek?Sen mi ben mi?Çok kesin cümleler sarf ediyorsunuz Uslubunuzu yumuşatmanızı önermek zorundayım kardeşim Kimseyi incitmemeye çabalamak gerek Tasavvufda bu ışık yakılır UslupALLAHA emanet olunuz

Alıntı Yaparak Cevapla