Konu
:
Hamur Tatlıları - Katmer Tatlısı Ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Tatlıları - Katmer Tatlısı Ve Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Tatlıları - Katmer Tatlısı Ve Yapılışı
Hamur Tatlıları - Katmer Tatlısı Ve Yapılışı
Katmer Tatlısı Ve Yapılışı
içindekiler
Hamuru İçin :
1 yumurta
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
150 gr tereyağı
Kızartmak İçin :
750 ml sıvıyağ (daha az veya çok olabilir)
Şerbeti İçin :
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Yarım limon
hazırlanışı
Şerbet için şekerle suyu kaynatın
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğutun
Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın
Hamuru 6 parçaya ayırın
Her birini 15 cm çapında açın
100 gr tereyağını eritip (malzemelerden ayrıca) her parçayı yağlayıp üst üste koyun (en üstü yağlanmayacak)
Yağ biraz donunca merdaneyle inceltip (35-40 cm çapında) yufka haline getirin
Rulo şeklinde sarın
10-15 dakika buzlukta ardından 30 dakika buzdolabının alt gözünde bekletin
Daha sonra hamurdan 1 parmak eninde verev veya yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartın
Kızarttığınız tatlıları anında soğuk şerbete atın
Şerbetin içinden alıp hindistan cevizi, ceviz veya fıstık serperek servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul