Yalnız Mesajı Göster

Hamur Tatlıları - Katmer Tatlısı Ve Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Tatlıları - Katmer Tatlısı Ve Yapılışı






Hamur Tatlıları - Katmer Tatlısı Ve Yapılışı
Katmer Tatlısı Ve Yapılışı



içindekiler

Hamuru İçin :
  • 1 yumurta
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 150 gr tereyağı
Kızartmak İçin :
  • 750 ml sıvıyağ (daha az veya çok olabilir)
Şerbeti İçin :
  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • Yarım limon
hazırlanışı
  • Şerbet için şekerle suyu kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğutun
  • Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın
  • Hamuru 6 parçaya ayırın Her birini 15 cm çapında açın
  • 100 gr tereyağını eritip (malzemelerden ayrıca) her parçayı yağlayıp üst üste koyun (en üstü yağlanmayacak)
  • Yağ biraz donunca merdaneyle inceltip (35-40 cm çapında) yufka haline getirin Rulo şeklinde sarın 10-15 dakika buzlukta ardından 30 dakika buzdolabının alt gözünde bekletin
  • Daha sonra hamurdan 1 parmak eninde verev veya yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartın Kızarttığınız tatlıları anında soğuk şerbete atın
  • Şerbetin içinden alıp hindistan cevizi, ceviz veya fıstık serperek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla