Yalnız Mesajı Göster

Hamur Tatlıları ,Elagöz Tatlısı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Tatlıları ,Elagöz Tatlısı






Hamur Tatlıları ,Elagöz Tatlısı
Malzemeler

Zorluk Süre 60 dkKaç Kişilik 10


4 Su bardağı un
8 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı fındık tozu
1 Su barağı pudraşekeri
1 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
İçi için :
3 Çorba kaşığı toz antepfıstığı
1 Çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 Çorba kaşığı hindistancevizi
1 Adet yumurta
Şerbet için :
2 Su bardağı su






Hazırlanışı
  • Un, margarin, fındık tozu, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurun
  • Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
  • Elinizle yuvarlayıp, halka gibi bağlayın
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin
  • 3 Çorba kaşığı antepfıstığı, 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz, 1 çorba kaşığı hindistancevizi ve 1 adet yumurtayı iyice karıştırıp, krema sıkacağına doldurun
  • Halkaların ortasına sıkın
  • 140 Dereceli fırında kızarana dek pişirin
  • Bu arada şerbeti hazırlayın
  • Bunun için 2 su bardağı suyu, tozşekeri, vanilyayı ve yarım limon suyunu kaynatın
  • Sıcak tepsiye tatlıların üzerine sıcak şerbeti dökün
  • Soğuduktan sonra servis yapın
Elagöz Tatlısı yemek tarifleri




2 Su bardağı tozşeker



Yarım limon suyu
1 Çay kaşığı vanilya



ilk defa duydum böyle bir tatlı şimdi gördüm ela ablama yapcam bundan

Alıntı Yaparak Cevapla