Konu
:
Bayram Talıları Büzgülü Gül Baklavasi Ve Gül Tatlisi
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Talıları Büzgülü Gül Baklavasi Ve Gül Tatlisi
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Talıları Büzgülü Gül Baklavasi Ve Gül Tatlisi
Bayram talıları BÜZGÜLÜ GÜL BAKLAVASI VE GÜL TATLISI
bayrama özel tatalılar
hamur tatlıları
tatlı tarifleri
Büzgülü gül tatlısını herkes gibi bende ilk
portakal ağacın da
gördüm
Fakat daha önce, çocukken Kayserili komşularımızda yediğimi hatırlıyorum
Anne me söyleyince oda hatırladı
Bunu doğruladı
Gerçi şehirle pek alakası varmı bilmiyorum amakomşumuz yinede Kayseriliydi
Malzemeler:
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 subardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1/2paket kabartma tozu
1yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un (5bardak kadar)
Açmak için nişasta
İçine: bol ceviz veya fındık
Üzerine: 200 gr tereyağ
Şerbeti:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2limon suyu
Yapılışı
Şerbeti kaynatıp bir kenara alın
Yoğurma kabına önce sıvı malzemeleri alın ve çırpın
Üzerine kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurmaya başlayın
Bezeyi 30 parçaya ayırın
(ceviz büyüklüğünde)Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde bol nişastayla açın
Açtığınız bezenin ortasına bol ceviz serpin
Bezenin önce üst köşesini ortaya doğru büzerek itin,sonra alt kısmını ve en son iki yanları büzerek ortaya itin
Bu işlemi yaparken zeminin bol nişastalı olmasına dikkat edin
Yoksa hamur büzülmüyo
Büzülen hamur çiçek şekli alıyor
Her bir yaprağı ortaya doğru dikkatlice katlayın
Yaprakları kapanan hamuru elinize alıp tepsiye ters çevirin
Bütün bezeleri bu şekilde bitirin
Erittiğiniz tereyağı güllerin üzerine bolca gezdirin
Üzeri kızarana kadar pişirin
Bir dakika kadar havalandıktan sonra soğuk şerbeti tatlıya yedirin
MALZEMELER
1 yumurta
Yarım paket yumuşak HÜNER margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir tutam tuz
2 kaşık sirke
Aldığı kadar un
Bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yapın
Hamurun yarısını merdane ile açıp çay bardağıyla yuvarlaklar çıkarın ve bu yuvarlakların 6 tanesini yarısı üstüste gelecek şekilde koyun
En alttakinden başlayarak sırayı bozmadan yuvarlayıp ortasından ikiye kesip , kestiğiniz yer tepsiye değecek şekilde dizin
Tam ortasına bir parça fındık ya da ceviz koyup 170 derece fırında 35 dk dakika pişirin
Güller sıcakken ılınmış şerbeti üzerine döküp şerbetini çekmesini bekleyin
Sonra da afiyetle şerbeti aka aka bir güzel yiyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul