Konu
:
Hamur Tatlıları ,Hamur Tatlıları ,Cevizli Bülbül Yuvası
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Tatlıları ,Hamur Tatlıları ,Cevizli Bülbül Yuvası
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Tatlıları ,Hamur Tatlıları ,Cevizli Bülbül Yuvası
Hamur Tatlıları ,Hamur Tatlıları ,Cevizli Bülbül Yuvası
Malzemeler :
150 gr
margarin
2 yumurta
3 çorba k
pudra şekeri
2 çorba k
irmik
1 çay b
yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
Ceviz
Tarçın
Şerbeti için:
3,5 su b
su
3,5 su b
toz şeker
1 dilim limon
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın
Üzerine 150 gr
margarin ilave edin
Üzerine 3 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edin
Üzerine 1 çay bardağı yoğurt ilave edin ve karıştırın
Daha sonra üzerine 2 çorba kaşığı irmik ilave edin ve karıştırın
Daha sonra üzerine 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edin
Üzerine alabildiği kadar un ilave edin
Kıvamı kulak memesi kıvamında olmalıdır
Daha sonra tatlın hamurunu kurşunkalem inceliğinde açın
Tatlının hamurunu çay bardağı kullanarak yuvarlak hamurlar kesin
Fırın tepsisine yuvarlak hamurları dizin
Üst hamuru için ise yuvarlak hamurdan tekrar gazoz kapağı kullanarak yurlak açın
Hamurları üst üste getirin
Hamur tatlıların üzerine yumurta Bülbüll yuvasını önceden ısıtılmış olan 175 derecelik fırında pişirin
Şerbeti için tencereye 3
5 su bardağı toz şeker ve 3
5 su bardağı su ilave edin
Üzerine 1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynatın
Fırından çıkan bülbül yuvasının üzerine sıcak şerbeti dökün
Tatlının ortasına ceviz ve tarçın karışımı ilave edin
Tatlının üzerine yine fırın tepsisi ile kapatın ve şerbetini çektirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul