Yalnız Mesajı Göster

Bıçak Tatlısı Nasıl Yapılır

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bıçak Tatlısı Nasıl Yapılır






Bıçak Tatlısı nasıl yapılır
Bıçak Tatlısı nasıl yapılır


(8 Kişilik)


Bıçak Tatlısı tarifi Malzemeler

1 Paket Margarin

2 Su Bardağı Süt

3 Su Barağı Un

1 Adet Yumurta

Şerbet İçin:

500 gr Şeker

1,5 Su Bardağı Su

1/2 Limonun Suyu







Yemeğin Tarifi

Önce şerbeti hazırlayın Bunun için şeker ve 1 5 su bardağı suyu kaynatın Limon suyunu ilave edin


Derin bir kapta margarini eritin Sütü ekleyin Kaynadıktan sonra altını kapatın Unu azar azar ekleyin Sürekli karıştırarak hamur yapın Hamur ılınınca, yumurtayı ekleyin İyice yoğurun Hamuru fırın kabına yayın Elinizle düzeltin Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin


Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin 4 saat dinlendirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla