07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tatlıları-Şekerbura Tatlısı
Hamur tatlıları-Şekerbura tatlısı
Sekerbura
Malzemeler:
1 kq un
150 qr oda sicakliginda yumsalmis marqarin
2 yumurta
200 qr yogurt(suyu suzulmus)
tuz
maya (aldiginiz posetin uzerinde yazili olucaktir,bir kilo una ne kadarini dokmeniz lazim diye)
1/2 tatli kasigi sarikok
Ici icin:
500 qr kavrulmus ve toz haline getirilmis findik
500 qr seker
Hazirlanisi:
Tum malzemelerden berk hamur yoguruyoruz Acimaya burakiyoruz Acidikdan sonra kucuk kundeler kopararak oklova yardimiyla yayiyoruz,tahminen 3mm kalinliginda Kalin olmamasina dikkat edin Yayarken mumkun oldugunca az un kullanin Daha sonra yaydiginiz hamurdan kucuk daireler kesiyoruz,aynen benim yapdigim gibi:

Daha sonra kesdiginiz dairlere ic malzemeden bolca koyup agzini parmaklarimizin yardimiyla yapistiriyoruz:


Kenarlarini bitistirdikten sonra bu sekilde sus olsun diye bas ve isaret parmak yardimiyla bukuyoruz kenarlarini:

Daha sonra nakkas(siz taraflarda satiliyormu bilmiyorum)yardimiyla uzerini resimde benim yapdigim sekilde susluyoruz:

Bu sekilde tum yuzerini sonunadek susluyoruz Susu boyle yapamazsaniz baska sekildede,mesela harf seklinde ve s seklinde de yapa bilirsiniz
Susledigimizsekerburalari ilik liste diziyoruz birbasa List dolduktan sonra 10 dakika bekletiyoruz kenarda,sekerburalar biraz sisip kendilerine gelsin diye,sonra firinda pisiriyoruz Dikkat!Firinda pisirirken sekerburalarin yuzeri hicbirsekilde kizarmamali,yalnizca altlarina bakin,altlari biraz kizarmissa,demek sekerburalar hazir demektir Cikartin,sogusun Daha sonra afiyetle cay ile ice bilirsiniz
alıntı
|
|
|