Konu
:
Hamur Tatlıları ,Ev Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Tatlıları ,Ev Baklavası
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Tatlıları ,Ev Baklavası
Hamur Tatlıları ,Ev baklavası
malzemeler:
şerbeti:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu
hamuru:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100g erimiş tereyağı
1 yumurta
içi:
250g dövülmüş ceviz
ayrıca:
3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
150g eritilmiş kızgın tereyağı
hazırlanması:
1
hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın
bunu 15-20 dakika dinlendirin
dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın
her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın
kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin
şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın
aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun
(en üsttekine nişasta serpmeyin)
böylece 16′lı (veya 18′li) 3 grup elde edin
2
yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın
(yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz 16′lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın
bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin
ikinci grubu da açıp üzerine serin
kalan cevizleri de bunun üzerine serpin
son grubu da açıp en üste serin
3
tepsideki yufkaları
baklava
dilimi şeklinde dilimleyin
üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin
200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin
fırından çıkartıp baklavayı soğutun
şerbet ılık
baklava
soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin
4-5 saat sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul