Konu
:
Hamur Tatlıları - Burma Baklava Tarifi Ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Tatlıları - Burma Baklava Tarifi Ve Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Tatlıları - Burma Baklava Tarifi Ve Yapılışı
Hamur Tatlıları - Burma Baklava Tarifi Ve Yapılışı
Burma Baklava Tarifi Ve Yapılışı
içindekiler
Hamuru İçin :
150 gr tereyağı (erimiş)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
1 paket karbonat
1,5 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar (yaklaşık 1 kg) un
Açmak İçin :
2 yemek kaşığı un
300 gr nişasta
İçi İçin :
500 gr ceviz içi (ince dövülmüş)
Şerbeti İçin :
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Ayrıca :
200 gr tereyağı
hazırlanışı
Servisten bir gün önce hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
10-15 dakika dinlendirin
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın
Bezeleri un + nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın
Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın
Üzerine bolca ceviz serpin
Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın
Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin
Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin
Ertesi gün şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın
200 gr tereyağını eritin
Üzerinde biriken köpükleri alın
Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün
Dibinde biriken süt kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur
Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin
190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin
Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin
Soğuk şerbeti üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul