Yalnız Mesajı Göster

Hamur Tatlıları - Burma Baklava Tarifi Ve Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Tatlıları - Burma Baklava Tarifi Ve Yapılışı






Hamur Tatlıları - Burma Baklava Tarifi Ve Yapılışı
Burma Baklava Tarifi Ve Yapılışı




içindekiler

Hamuru İçin :
  • 150 gr tereyağı (erimiş)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
  • 1 paket karbonat
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Aldığı kadar (yaklaşık 1 kg) un
Açmak İçin :
  • 2 yemek kaşığı un
  • 300 gr nişasta
İçi İçin :
  • 500 gr ceviz içi (ince dövülmüş)
Şerbeti İçin :
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Ayrıca :
  • 200 gr tereyağı



hazırlanışı
  • Servisten bir gün önce hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 10-15 dakika dinlendirin
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın Bezeleri un + nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın
  • Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın Üzerine bolca ceviz serpin Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın
  • Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin
  • Ertesi gün şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın
  • 200 gr tereyağını eritin Üzerinde biriken köpükleri alın Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün Dibinde biriken süt kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur
  • Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin Soğuk şerbeti üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla