Yalnız Mesajı Göster

Hamur Tatlıları - Bohça Baklavası Tarifi Ve Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Tatlıları - Bohça Baklavası Tarifi Ve Yapılışı






Hamur Tatlıları - Bohça Baklavası Tarifi Ve Yapılışı
Bohça Baklavası Tarifi Ve Yapılışı




içindekiler

Hamuru İçin :
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 4-5 bardak un
İçi İçin :
  • 300 gr ince çekilmiş ceviz
  • 400 gr buğday nişastası (hamurları açmak için)
  • 250 gr tereyağı (baklavanın üzerine gezdirmek için)
Şerbeti İçin :
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
hazırlanışı
  • Şerbet için su ve şekeri kaynatın 10 dakika sonra limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapın (poğaça hamuru kıvamında) Üzerini örtüp iç malzemeyi hazırlayana kadar 10-15 dakika dinlendirin
  • Hamuru önce üçe bölün Ardından her birini ceviz büyüklüğünde 15 parçaya ayırıp yuvarlak şekil verin
  • İlk 15 partinin her birini merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açıp arasına nişasta serpin ve üst üste dizin (en üste serpmeyin) İkinci ve üçüncü grubu da aynı şekilde yapın
  • İlk yaptığınız partiden başlayıp merdaneyle yaklaşık 35-40 cm çapında daire şeklinde açın Bunu büyük karelere bölüp ortalarına birer tatlı kaşığı kadar ceviz koyup fotoğraftaki gibi bohça şekli verin (uçlarını iyice yapıştırmaya gayret edin)
  • Diğer grupları da aynı şekilde yaptıktan sonra tepsiye dizip 3-4 saat (veya 1 gün) buzdolabında üzerini streç filmle kapatarak bekletin
  • Pişireceğiniz zaman 250 gr tereyağını yakmadan iyice kızdırın Her baklavanın üzerine değecek şekilde tereyağını dökün
  • 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin
  • Fırından çıktıktan sonra hafif ılınınca soğuk şerbeti dökün

Alıntı Yaparak Cevapla