Konu
:
Hamur Tatlıları - Bohça Baklavası Tarifi Ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Tatlıları - Bohça Baklavası Tarifi Ve Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Tatlıları - Bohça Baklavası Tarifi Ve Yapılışı
Hamur Tatlıları - Bohça Baklavası Tarifi Ve Yapılışı
Bohça Baklavası Tarifi Ve Yapılışı
içindekiler
Hamuru İçin :
Yarım su bardağı erimiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
4-5 bardak un
İçi İçin :
300 gr ince çekilmiş ceviz
400 gr buğday nişastası (hamurları açmak için)
250 gr tereyağı (baklavanın üzerine gezdirmek için)
Şerbeti İçin :
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
hazırlanışı
Şerbet için su ve şekeri kaynatın
10 dakika sonra limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapın (poğaça hamuru kıvamında)
Üzerini örtüp iç malzemeyi hazırlayana kadar 10-15 dakika dinlendirin
Hamuru önce üçe bölün
Ardından her birini ceviz büyüklüğünde 15 parçaya ayırıp yuvarlak şekil verin
İlk 15 partinin her birini merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açıp arasına nişasta serpin ve üst üste dizin (en üste serpmeyin)
İkinci ve üçüncü grubu da aynı şekilde yapın
İlk yaptığınız partiden başlayıp merdaneyle yaklaşık 35-40 cm çapında daire şeklinde açın
Bunu büyük karelere bölüp ortalarına birer tatlı kaşığı kadar ceviz koyup fotoğraftaki gibi bohça şekli verin (uçlarını iyice yapıştırmaya gayret edin)
Diğer grupları da aynı şekilde yaptıktan sonra tepsiye dizip 3-4 saat (veya 1 gün) buzdolabında üzerini streç filmle kapatarak bekletin
Pişireceğiniz zaman 250 gr tereyağını yakmadan iyice kızdırın
Her baklavanın üzerine değecek şekilde tereyağını dökün
180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin
Fırından çıktıktan sonra hafif ılınınca soğuk şerbeti dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul