Yalnız Mesajı Göster

Hamur Tatlıları - Cevizli Tatlı Ve Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Tatlıları - Cevizli Tatlı Ve Yapılışı






Hamur Tatlıları - Cevizli Tatlı Ve Yapılışı
Cevizli Tatlı Ve Yapılışı



içindekiler
  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı / margarin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Şerbeti :
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
hazırlanışı
  • Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın
  • Unu hamur yoğurma kabına alın Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, katıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın Ortasına ceviz içi yerleştirin İki ucunu üst üste kapatın (İyice kapatmazsanız fırında pişerken açılıyor)
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 C fırında iyice kızarana kadar pişirin (Nar gibi kızarsın, iyi kızarmazsa şerbet dökünce tatlılar beyaz kalıyor)
  • Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin Üzerlerine ceviz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla