Konu
:
Hamur Tatlıları - Cevizli Tatlı Ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Tatlıları - Cevizli Tatlı Ve Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Tatlıları - Cevizli Tatlı Ve Yapılışı
Hamur Tatlıları - Cevizli Tatlı Ve Yapılışı
Cevizli Tatlı Ve Yapılışı
içindekiler
6 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş tereyağı / margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Şerbeti :
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
hazırlanışı
Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın
Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin
Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın
Unu hamur yoğurma kabına alın
Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, katıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun
Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın
Ortasına ceviz içi yerleştirin
İki ucunu üst üste kapatın
(İyice kapatmazsanız fırında pişerken açılıyor
)
Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 C fırında iyice kızarana kadar pişirin
(Nar gibi kızarsın, iyi kızarmazsa şerbet dökünce tatlılar beyaz kalıyor
)
Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin
Üzerlerine ceviz serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul