Konu
:
Hamur Tatlıları - Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Tatlıları - Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Tatlıları - Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı
Hamur Tatlıları - Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı
Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı
içindekiler
3 yufka
Yarım kg kadayıf
1,5-2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Kaymak
hazırlanışı
Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın
Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya bırakın
Kadayıfı bir borcama alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın
Yufkalardan birini tezgaha serin
Üzerine kadayıfın üçte birini yayın
Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpin
Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin
Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin
Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin
(Ya da en baştan tereyağını eritip tel tel açtığınız kadayıflara yedirin, daha sonra bu kadayıfları yufkaya serin
)
Aynı işlemi diğer 2 yufka için de tekrarlayın
Kadayıfları önceden ısınmış 200 C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin
(İyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olur
)
Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin
Bir müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin
(Böylece üstü de şerbeti iyice çeksin
)
Kaymakla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul