Yalnız Mesajı Göster

Hamur İşleri - Tereyağlı Ekmek

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşleri - Tereyağlı Ekmek






Hamur İşleri - Tereyağlı Ekmek
Tereyağlı Ekmek

Fırından çıktığı anda mutfağınızı saracak mis gibi tereyağı ve süt kokusuna hazır mısınız? Tek başına bile doyurucu ve lezzetli tereyağlı ekmeği mutlaka denemelisiniz



Tereyağlı Ekmek



Malzemeler,
Hamuru için,
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı instant maya
Üzeri için,
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
Hazırlanışı,
Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın
Tüm malzemeler özleşene dek iyice yoğurun
Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat bekletin
Mayalanan hamuru eşit büyüklükte parçalara bölüp şekil verin
Şekil verdiğiniz hamurları 15 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin
Dinlenen ekmeklerin üzerine zeytinyağı ve su sürün
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin
Fırından çıkan ekmek ılındıktan sonra dilimleyin
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla