Konu
:
Börekler - Resimli Gerçek Pastane Poğçası Tarifi (Yapılışı )
Yalnız Mesajı Göster
Börekler - Resimli Gerçek Pastane Poğçası Tarifi (Yapılışı )
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Börekler - Resimli Gerçek Pastane Poğçası Tarifi (Yapılışı )
Börekler - resimli Gerçek Pastane Poğçası Tarifi (yapılışı )
resimli Gerçek Pastane Poğçası Tarifi (yapılışı )
en lezzetli börekler
MALZEMELER
*250 GR POĞÇALIK KATI YAĞ(Tenekelerde 10 kiloluk satılıyormuş
Ama ben,hüner margarinle denedim
*500 GR DAN BİRAZ FAZLA UN(Özellikle poğaçalık un
toptan gıda satış marketlerinde bulabilirmişiz
Ama ben normal unla yaptım
*1 PAKET YAŞ MAYA
*YARIM ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
*VE KÜÇÜK BEBE ASPİRİNİ BÜYÜKLÜĞÜNDE ,,,,SANDOZ(Vitamin diye kullandıklarımızdan
ECZANEERDEN ALABİLİRSİNİZ
)
1YUMURTA SARISI
İşte hepsi bu ,aslında ne kadar kolay hiçte zorluğu olmayan malzemeler ama nedense bunları bir türlü bir araya getirmek aklımıza gelmemiş
YAPILIŞI
MARGARİNİ oda ısısına getirip elimizle bir güzel mıncıklayalım
ILIK SU ŞEKER ve MAYAYI bardağın içine koyup birlikte mayanın erimesini sağlıyalım
15 DK beklemeli
bu arada bizde UNLA MARGARİNİ birbirine iyice yedirelim
İçine tuzu ve SANDOZU elimizle ufalayarak ilave edelim
MAYAMIZ kabarınca karışım kabımıza dökelim
Hepsini kuvvetlice 10 DK YOĞURALIM
ELİMİZE YAPŞMIYCAK ŞEKİLDE OLMALI UN MİKTARI AZ GELİRSE İLAVE EDİN
VE 1 SAAT MAYALANMASINI BEKLEMELİYİZ
DAHA SONRA CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK BEZELER ALIP YUVARLAKLAR YAPIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ
ELİMİZLE ÜZERLERİNE BASTIRIYORUZ
Benim poğaçalarım 25 adet çıktı
Yumurta sarılarını sürüp bıçakla çizikler atıyoruz
ve fırınımızda 175 derecede 40 dk kadar pişiriyoruz
Tarifimizi vermiş bulunuyorum vatana millete hayırlı olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul