Konu
:
Lokum Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Lokum Poğaça
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lokum Poğaça
Lokum Poğaça
Lokum Poğaça:
Hamuru ben ekmek makinesinde yaptım
Siz dilerseniz elde yine instant maya ile veya yaş mayayı suda eriterek de yapabilirsiniz
Ben içine hafif sert olduğu ve çok erimediği için çerkez peyniri serptim
Siz başka bir peynir de deneyebilirsiniz
32-36 minik poğaça
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
3 adet yumurta, sarıları üzerine
1 çay bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
içine, peynir rendesi
Hazırlanması:[*]Süt, su, yumurta akları ve yağı kabınıza koyun
Üzerini yaklaşık 2 su bardağı un ile kapatın
karşılıklı kenarlara şeker ve tuzu serpin
Unun ortasını sıvıya gelmeyecek şekilde açıp mayayı dökün
[*]Hamur programında çalıştırın
Bu aşamada makinenin başında durun
Çünkü azar azar un eklemeniz gerekecek
Dikkat etmeniz gereken çok katı olmayan hafif cıvık bir hamurunuz olacak, ancak karıştıkça toparlanacak
[*]Hamur 1 saat sonunda mayalanıp hazır olduğunda kaptan çıkarıp ikiye ayırın
Unlanmış bir tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında açın
Üzerine rendelenmiş peynir serpip rulo şekli verin
Ruloyu 2 parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış tepsiye dizin
Diğer beze için de aynı işlemi yapın
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180C fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul