Yalnız Mesajı Göster

Hamur İşleri-Tavuklu Börek

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşleri-Tavuklu Börek






hamur işleri-Tavuklu Börek

foTavuklu Börek
Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı (Ben genelde beyazlarını israf etmemek için ya içine ya da üzerine sarısı ile beyazını karıştırarak sürüyorum)
iç harcı :

  • 1 tavuk but
  • 1 tavuk göğüs
  • 1 ortaboy soğan
  • Dolmalık fıstık
  • Dolmalık üzüm
  • Yenibahar
  • 3 tane kesme şeker
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • 1 su bardağı tavuk suyu
Hazırlanması:[*]Tavuklar haşlanıp küçük küçük didildikten sonra yemeklik doğradımız soğanı tencerede sıvıyağ ile hafif pembeleştiriyoruz Tavukları da ekledikten sonra tüm baharatı içine katarak tencerede bir iki kez çeviriyoruz Daha sonra haşlanan tavukların suyundan ayırdığımız 1 bardak tavuk suyunu da içine dökerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz[*]1 tane yufkayı serip üzerine hazırladığımız sıvıyağ ve su karışımını dökerek üzerine 1 yufka daha seriyoruz Ben börekleri küçük küçük sevdiğim için 16 parçaya bölüyorum isterseniz 12ye de bölünebilir Geniş tarafına harçtan koyarak sigara böreği gibi sarıyoruz[*]Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üzeri eşit kızarana kadar pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla