Konu
:
Hamur İşleri-Açma,Simit
Yalnız Mesajı Göster
Hamur İşleri-Açma,Simit
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur İşleri-Açma,Simit
Hamur İşleri-Açma,simit
Bismillâhirrahmânirrahîm
AÇMA SİMİT
Malzemeler :
1
Grup :
- 2 Su bardağı Süt
- 1 Paket Yaş Maya
- 4 Tane Yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
- 4 Yemek Kaşığı Şeker
- 4 Avuç Un
2
Grup:
- 1 Su bardağı Sıvıyağ
- Biraz Tuz
- Alabildiği kadar un
İçine sürmek için :
- 150 gr
Tereyağ
Yapılışı :
1
gruptaki tüm malzemeleri
kaırştıralım ve yarım saat üstü kapalı olarak dinlendirelim
2
gruptaki tüm malzemelerimizi
, dinlenen 1
grup karışımımıza ekleyelim güzelce yoğuralım
Yumuşak bir hamur elde edince ve 30 ? 40 dakika kadar mayalandıralım :
Mayalanan hamurumuzu bezelere ayırıp, bu şekilde de 5- 10 dakika kadar daha mayalandıralım:
Mayalanan bezelerimiz den birin alalım ve elimiz ile biraz düzelecek şekilde bastıralım:
İçerisine biraz tereyağ sürelim:
ve sararak rulo şekli verelim:
Bu ruloyu uzun şerit haline getirelim:
Ardından şerite bir düğüm atalım:
Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp tepsimize dizelim
Diğer bezeleri de aynı şekilde yapalım
Isıtılmış 220 derecedeki fırında pişirelim
Afiyet Olsun =)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul