Konu
:
Hamur İşleri-Ay Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Hamur İşleri-Ay Çöreği
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur İşleri-Ay Çöreği
Hamur İşleri-Ay Çöreği
Ay Çöreği (6 Kişilik)
Malzemeler
3 Su Bardağı Un
100 gr
Margarin
1 Kahve Fincanı Süt
1 Adet Yumurta Akı
Bir Miktar Yaş Maya
1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Yenibahar
Yemegin Yapilisi
3 su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve 1 adet yumurta akını derin bir kaba alın
Bir tutam yaş mayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin
Yoğurarak hamur yapın
Üzerini nemli bir bezle örtün
1 saat dinlendirin
Ayrı bir yerde 1 su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı toz şeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın
Merdane ile açın
Ortasına hazırladığınız içten koyun
Rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün
Üzerine kıyılmış fındık serpin
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapın
AFIYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul