Yalnız Mesajı Göster

Hamur İşleri-Ay Çöreği

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşleri-Ay Çöreği






Hamur İşleri-Ay Çöreği
Ay Çöreği (6 Kişilik)



Malzemeler
3 Su Bardağı Un
100 gr Margarin
1 Kahve Fincanı Süt
1 Adet Yumurta Akı
Bir Miktar Yaş Maya
1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Yenibahar


Yemegin Yapilisi
3 su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve 1 adet yumurta akını derin bir kaba alın Bir tutam yaş mayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin Yoğurarak hamur yapın Üzerini nemli bir bezle örtün 1 saat dinlendirin
Ayrı bir yerde 1 su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı toz şeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın Merdane ile açın Ortasına hazırladığınız içten koyun Rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün Üzerine kıyılmış fındık serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapın
AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla