Konu
:
Gül Poğaça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gül Poğaça Tarifi
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Poğaça Tarifi
Gül Poğaça Tarifi
Gül Poğaça Tarifi
Hazırlama Zamanı 30 dakika
Pişirme Zamanı 30 dakika
Kaç Kişilik 10
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya (yada 2 pkt kabartma tozu)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
5-6 su bardağı un
İç harcı:
2 orta boy haşlanmış patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam maydanoz
1 kase çökelek (yoksa beyaz peynir)
tuz
karabiber
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı, çok az sıvıyağ
Hazırlanışı
Öncelikle geniş bir kabın içine süt, sıvıyağ, maden suyu yumurta sarısı alınır ve karıştırılır
Daha sonra kabartma tozu, şeker, tuz ve un kontrollü bir şekilde ilave edilir
(Ben unu eleyerek kullandım) İyice yoğrulur
Hamur ne çok cıvık ne de çok sert olmıycak
Kulak memesi ayarında ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz
Sonra hamurun üzerini örtüp ya ada stech film ile kaplayıp ılık bir ortamda 30 dk kadar mayalandıralım
Hamur mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım
Patatesleri ezelim çatalla, içine salçayı, çökeleği, ince kıyım maydanozu ve tuz karabiberi de ekleyip harmanlayalım
Hamur mayalandıktan sonra cevizden biraz daha büyük parça koparıp yuvarlayalım
Çay tabağı kadar açalım ve 4 kenarına çok dibe gelmeden kesikler atılacak
Rüzgar gülü gibi yani
Daha sonra iç harcımızı hamurun tam ortasına koyup karşılıklı kenarları kapatalım
Gül şekli verelim
Yağlanmış fırın tepsimize yerleştirelim
Üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımından sürelim
Önceden ısıtılmış fırında 200 ‘C üzeri kızarana kadar pişirelim
Mis gibi poğaçamız servise haırdır
Afiyet Olsun…
Not: Bu poğaça bayatlamıyor
İçine giren maden suyu sayesinde 3-4 gün tazeliğini koruyor:
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul