Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri /Hamur İşleri /Kandil Simiti Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri /Hamur İşleri /Kandil Simiti Yapılışı






yemek tarifleri /hamur işleri /kandil simiti yapılışı
kandil simiti yapılışı



kandil simidinin tarifini Hanzade birkaç hafta önce göndermişti o zamandan beri ismi simit olan ama görünüşü bana badem ezmesini hatırlatan bu tarifi denemek istiyordum pazar sabahı erkenden hamuru yoğurdum hamur sandığımdan daha da çok un aldı hatta ben rulo yapmaya çalışırken bazıları kat kat ayrıldı ben de rulo yapmak için kopardığım parçaları elimle tekrardan yoğurdum böylece biraz daha iyi şekil aldılar sizin hamurlarınız da kenarlardan koparsa o bölümleri kesin ortada kalan düzgün bölümden rulolar yapın kalanı tekrar yoğurarak istediğiniz kıvama ulaşabilirsiniz

babam beğendiğini bana belli etmemeye çalışsa da (onlardan olumlu tepki alabilmek için bazen çok zorluyorum çünkü) ablama ikram ederken "çok güzeller, çerez gibi yeniyorlar!" dedi, ben de istediğim yorumu duymuş oldum böylece

Hanzade tarif için çok teşekkür ederim!


kandil simidi:
malzemeler:
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 cay bardağı sıvıyağ (Hanzade ve ben zeytinyağı kullandık)
  • 2 cay kaşığı mahlep
  • aldığı kadar un (~600 gr)
  • üzerine:
  • yumurta akı + susam
hazırlanması:[*]tüm malzemeyi yoğurup, 2 parmak kalınlığında rulo yapın[*]her bir ruloyu 2-3 cm eninde parçalara kesip önce yumurta akına sonra susama bulayın[*]200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla