Konu
:
Yemek Tarifleri /Hamur İşleri /Kandil Simiti Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri /Hamur İşleri /Kandil Simiti Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri /Hamur İşleri /Kandil Simiti Yapılışı
yemek tarifleri /hamur işleri /kandil simiti yapılışı
kandil simiti yapılışı
kandil simidinin tarifini Hanzade birkaç hafta önce göndermişti
o zamandan beri ismi simit olan ama görünüşü bana badem ezmesini hatırlatan bu tarifi denemek istiyordum
pazar sabahı erkenden hamuru yoğurdum
hamur sandığımdan daha da çok un aldı
hatta ben rulo yapmaya çalışırken bazıları kat kat ayrıldı
ben de rulo yapmak için kopardığım parçaları elimle tekrardan yoğurdum
böylece biraz daha iyi şekil aldılar
sizin hamurlarınız da kenarlardan koparsa o bölümleri kesin ortada kalan düzgün bölümden rulolar yapın
kalanı tekrar yoğurarak istediğiniz kıvama ulaşabilirsiniz
babam beğendiğini bana belli etmemeye çalışsa da (onlardan olumlu tepki alabilmek için bazen çok zorluyorum çünkü) ablama ikram ederken "çok güzeller, çerez gibi yeniyorlar!" dedi, ben de istediğim yorumu duymuş oldum böylece
Hanzade tarif için çok teşekkür ederim!
kandil simidi:
malzemeler:
1 paket yumuşak margarin
2 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 cay bardağı sıvıyağ (Hanzade ve ben zeytinyağı kullandık)
2 cay kaşığı mahlep
aldığı kadar un (~600 gr)
üzerine:
yumurta akı + susam
hazırlanması:
[*]tüm malzemeyi yoğurup, 2 parmak kalınlığında rulo yapın[*]her bir ruloyu 2-3 cm eninde parçalara kesip önce yumurta akına sonra susama bulayın
[*]200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul