Konu
:
Hamur İşleri_Açma
Yalnız Mesajı Göster
Hamur İşleri_Açma
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur İşleri_Açma
hamur işleri_açma
Açma
Pazar sabahı kahvaltıya lise arkadaşım Nedime'nin ailesini davet ettiğim için bir gece öncesinden hazır Ayşe İkbal'i de uyutmuşken hamur mayalamaya başladım
Daha kolay olsun diye ekmek makinesine koyduğum malzemelerden sonra sıra una gelince normalden daha az unumun kaldığını fark ettim
Belki yeter diye dua ederek karıştırmaya başlasam da sonuçta un yetmedi
Sonunda gece yarısı açık bir market bulup hamuru hazırlamayı başardım
Ara verip sonradan un ekleyince hamur kabarmayacak diye korksam da sabah buzdolabını açtığımda kabından taşmaya çalışan bir hamur karşıladı beni
Tarif forumdan Derya Deniz'e ait
Teşekkürler Derya!
Açma:
3 tepsi (30-34 adet arası)
Malzemeler:
3 bardak ılıkla sıcak arası süt( elinizi yakmayacak ısıda)
1 bardak sıvıyağ
1/2 su bardağı şeker
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı tuz
1 yaş mayadan (42 gr) biraz az
üstüne 1 yumurta sarısı+ 1 kaşık çok çok soğuk su
Hazırlanması:
[*]Yarım bardak Ilık süt içinde mayayı eritin
asla metal bir kaşıkla karıştırmayın
Maya köpürdükten sonra, diğer malzemeleride ekleyin, karıştırın
[*]En son ununu koyun
Yumuşak bir hamur olmalı
Bolca içini sıvı yağla yağladığınız plastik kaba koyun, içinde döndürün her yanı yağlansın
Üstüne de yağ sürün
Bırakın mayalansın
[*]İsterseniz akşamdan yoğurup dolaba koyun
Sabaha kadar mayalansın
hamur bozulmaz, içiniz rahat olsun
Mayalanan hamurun üstüne 4-5 defa bastırın(ezmeyin)
Dolapta beklettiyseniz, hamurun oda ısısına gelmesini bekleyin
[*]Bu şekilde gazını çıkartmış oldunuz
limon büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin
(veya kendi etrafında sarın) Üstüne yumurta+ su karışımını sürün
hamur tepside ne kadar beklerse o kadar güzel olur
[*]Sabah tepsiye koyup akşam pişirebilirsiniz
yeni fırınlarda yoğurt fonksiyonu var
Onu da kullanıbilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul