Yalnız Mesajı Göster

Hamur İşleri_Açma

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşleri_Açma






hamur işleri_açma
Açma


Pazar sabahı kahvaltıya lise arkadaşım Nedime'nin ailesini davet ettiğim için bir gece öncesinden hazır Ayşe İkbal'i de uyutmuşken hamur mayalamaya başladım Daha kolay olsun diye ekmek makinesine koyduğum malzemelerden sonra sıra una gelince normalden daha az unumun kaldığını fark ettim Belki yeter diye dua ederek karıştırmaya başlasam da sonuçta un yetmedi Sonunda gece yarısı açık bir market bulup hamuru hazırlamayı başardım Ara verip sonradan un ekleyince hamur kabarmayacak diye korksam da sabah buzdolabını açtığımda kabından taşmaya çalışan bir hamur karşıladı beni Tarif forumdan Derya Deniz'e ait Teşekkürler Derya!
Açma:
3 tepsi (30-34 adet arası)

Malzemeler:
  • 3 bardak ılıkla sıcak arası süt( elinizi yakmayacak ısıda)
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1 yaş mayadan (42 gr) biraz az
  • üstüne 1 yumurta sarısı+ 1 kaşık çok çok soğuk su
Hazırlanması:[*]Yarım bardak Ilık süt içinde mayayı eritinasla metal bir kaşıkla karıştırmayın Maya köpürdükten sonra, diğer malzemeleride ekleyin, karıştırın[*]En son ununu koyun Yumuşak bir hamur olmalı Bolca içini sıvı yağla yağladığınız plastik kaba koyun, içinde döndürün her yanı yağlansın Üstüne de yağ sürün Bırakın mayalansın[*]İsterseniz akşamdan yoğurup dolaba koyun Sabaha kadar mayalansın hamur bozulmaz, içiniz rahat olsun Mayalanan hamurun üstüne 4-5 defa bastırın(ezmeyin) Dolapta beklettiyseniz, hamurun oda ısısına gelmesini bekleyin[*]Bu şekilde gazını çıkartmış oldunuz limon büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin (veya kendi etrafında sarın) Üstüne yumurta+ su karışımını sürün hamur tepside ne kadar beklerse o kadar güzel olur[*]Sabah tepsiye koyup akşam pişirebilirsiniz yeni fırınlarda yoğurt fonksiyonu var Onu da kullanıbilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla