Konu
:
Kıymalı Akıtma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Akıtma Tarifi
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Akıtma Tarifi
Kıymalı Akıtma Tarifi
Kıymalı Akıtma Tarifi - Kıymalı Akıtma Yapılışı - Kıymalı Akıtma Nasıl Yapılır - Kıymalı Akıtma Malzemeleri
Malzeme:
500 gr un
fındık kadar maya
tuz
İçi İçin:
200 gr kıyma
ince kıyılmış 1 soğan
tuz
kırmızı biber
2 kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
Un, ılık suda eritilmiş maya, tuz,iyice karıştırılır
Ilık su da ilave edilip boza kıvamında yapıp mayalandırılır
Yarım saat sonra, yağsız tavaya dibi yağlanıp bir kepçe dökülür
Hamur tavaya yaydırılır
Altı kızarınca spatula ile çevrilir
Öbür tarafı da kızardıktan sonra tavadan alınır
Kalan hamur aynı şekilde pişirilir
200 gr kıymayı, ince kıyılmış soğan, tuz, kırmızı biber ve 2 kaşık zeytinyağı ile kavurup, biraz soğutun
Akıtmanın ortasına biraz koyarak rulo yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul