Yalnız Mesajı Göster

Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi






Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi
Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi - Sodalı Bayatlamayan Poğaça Yapılışı - Sodalı Bayatlamayan Poğaça Malzemeleri





Sodalı Bayatlamayan Poğaça

Ağu 12, 2010

Kategoriler: Hamurişi Tarifleri, Poğaça Tarifleri, Sizden Gelen Tarifler

Etiketler: bayatlamayan poğaça, sıvıyağ, Soda, sodalı poğaça tarifi, süt, un, yaş maya


Malzemeler


1 su bardağı ılık süt

1 şişe soda (200ml)

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket yaş maya

1 yemek kaşığı tuz

1,5 yemek kaşığı şeker

aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)

üzeri için 2 adet yumurta sarısı

Içi için

Peynir, patates vs


Hazırlanışı

1 paket maya geniş bir kaba alınIlık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa daha iyi) ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin (Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz) Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla