Konu
:
Kıymalı Alt Üst Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Alt Üst Böreği Tarifi
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Alt Üst Böreği Tarifi
Kıymalı Alt Üst Böreği Tarifi
Kıymalı Alt Üst Böreği Tarifi - Kıymalı Alt Üst Böreği Yapılışı - Kıymalı Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır - Kıymalı Alt Üst Böreği Malzemeleri
Malzeme :
500 gr
yufka,
1 büyük çay bardağı süt,
5 kaşık margarin,
2 yumurta,
istediğiniz bir börek içi gereçleri
Yapılışı:
1- Yağlanmış bir tepsiye bir yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yayınız
2- Diğer yufkaları da tam tepsi büyüklüğünde kesiniz
3- Porselen bir kaseye sütü, yumurtayı erimiş yağı koyup iyice karıştırınız
4- Tepsideki yufkanın üzerine bir fırça ile iyice ıslatacak kadar bu harcı sürünüz
5- Üzerine kestiğiniz yufkaların yarısını her kata bu harcı sürmek suretiyle üst üste koyunuz
6- Yarı yufka bitince, yufkanın üzerini tamamen kapatacak şekilde börek içini koyunuz
7- Tekrar için üzerine yufkaları koyup harcı sürüp bütün yufkalar bitinceye kadar üst üste koyunuz
8- Yufkalar bitince tepsiden taşan uçları üste kapatıp tekrar harç sürünüz
9- Kızaran hararetli fırında altını üstünü pembe renkte kızartınız
10- Kızaran böreği istediğiniz büyüklükte parçalara kesip servis yapınız
İÇİNİN HAZIRLANMASI
1- Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız
2- Biraz sulandınlmış salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız
3- Ateşten alıp tuz, karabiber kıyılmış maydanoz serpiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul