Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Alt Üst Böreği Tarifi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Alt Üst Böreği Tarifi






Kıymalı Alt Üst Böreği Tarifi
Kıymalı Alt Üst Böreği Tarifi - Kıymalı Alt Üst Böreği Yapılışı - Kıymalı Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır - Kıymalı Alt Üst Böreği Malzemeleri



Malzeme :

500 gr yufka,

1 büyük çay bardağı süt,

5 kaşık margarin,

2 yumurta,

istediğiniz bir börek içi gereçleri


Yapılışı:

1- Yağlanmış bir tepsiye bir yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yayınız

2- Diğer yufkaları da tam tepsi büyüklüğünde kesiniz

3- Porselen bir kaseye sütü, yumurtayı erimiş yağı koyup iyice karıştırınız

4- Tepsideki yufkanın üzerine bir fırça ile iyice ıslatacak kadar bu harcı sürünüz

5- Üzerine kestiğiniz yufkaların yarısını her kata bu harcı sürmek suretiyle üst üste koyunuz

6- Yarı yufka bitince, yufkanın üzerini tamamen kapatacak şekilde börek içini koyunuz

7- Tekrar için üzerine yufkaları koyup harcı sürüp bütün yufkalar bitinceye kadar üst üste koyunuz

8- Yufkalar bitince tepsiden taşan uçları üste kapatıp tekrar harç sürünüz

9- Kızaran hararetli fırında altını üstünü pembe renkte kızartınız

10- Kızaran böreği istediğiniz büyüklükte parçalara kesip servis yapınız


İÇİNİN HAZIRLANMASI

1- Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız

2- Biraz sulandınlmış salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız

3- Ateşten alıp tuz, karabiber kıyılmış maydanoz serpiniz

Alıntı Yaparak Cevapla