Yalnız Mesajı Göster

Bizlere Her Zaman Rehber Olacak Rasulullah’İn Hayatından Dualar

Eski 07-27-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Bizlere Her Zaman Rehber Olacak Rasulullah’İn Hayatından Dualar

1492 Şehr İbni Havşeb şöyle dedi:
Ümmü Seleme radıyallahu anhâ’ya:
– Ey mü’minlerin annesi! Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemsenin yanında bulunduğu zamanlarda en çok hangi duayı okurdu? diye sordum O da şöyle dedi:
– Çoğu zaman “Yâ mukallibe’l–kulûb! Sebbit kalbî alâ dînik:
Ey kalpleri halden hale çeviren Allah! Benim kalbimi dininden ayırma!”diye dua ederdi [color="#4B0082"]
1493 Ebü’d–Derdâ radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemşöyle buyurdu:
“Dâvûd aleyhisselâmşöyle dua ederdi:
Allâhümme innî es’elüke hubbeke ve hubbe men yuhibbüke, ve’l–amele’llezî yübelligunî hubbekeAllâhümmec‘al hubbeke ehabbe ileyye min nefsî ve ehlî ve mine’l–mâi’l–bârid:
Allahım! Senden seni sevmeyi, seni sevenleri sevmeyi ve senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerimAllahım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha ileri kıl!”[i]

1494 Enes radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemşöyle buyurdu:
Yâ ze’l–celâli ve’l–ikrâm: Ey azamet ve kerem sahibi Allahım! duasını ihmâl etmeyip sık sık söyleyiniz[i]

1495 Ebû Ümâme radıyallahu anhşöyle dedi:
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellembirçok dua okudu, fakat biz ondan hiçbir şey ezberleyemedik Bunun üzerine:
– Yâ Resûlallah! Pek çok dua okudun, biz onları ezberleyemedik, dedik O zaman Resûl–i Ekrem şöyle buyurdu:
– “O duaların hepsini içine alan bir duayı size öğreteyim mi? Şöyle deyiniz:
Allâhümme innî es’elüke min hayri mâ seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün sallallahu aleyhi ve sellemVe neûzü bike min şerri mesteâzeke minhü nebiyyüke Muhammedün sallallahu aleyhi ve sellemVe ente’l–müsteân, ve aleyke’l–belâğ, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâh:
Allahım! Peygamber’in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in senden dilediği hayırları ben de dilerimPeygamber’in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in sana sığındığı şerlerden biz de sana sığınırızYardım ancak senden beklenirİnsanı dünya ve âhirette muradına ulaştıracak sensinGünahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak Allah’ın yardımıyla kazanılabilir[i]

1496 İbn Mes‘ûd radıyallahu anhşöyle dedi:
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in dualarından biri şöyleydi:
“Allâhümme innî es’elüke mûcibâti rahmetike ve azâime mağfiretike ve’s–selâmete min külli ismin ve’l–ganîmete min külli birrin ve’l–fevze bi’l–cenneti ve’n–necâte mine’n–nâr:
Allahım! Senin rahmetini kazandıracak, bağışlamanı sağlayacak işler yapmayı, her türlü günahtan uzak durmayı, bütün iyilikleri işlemeyi, cennete kavuşup cehennemden kurtulmayı nasip etmeni niyâz ediyorum”[i]

Alıntı Yaparak Cevapla