Yalnız Mesajı Göster

Sıkıntı Anında Yapılan Dualar

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ الْعَظِيمُ الْحَلِيمُ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمُ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَ رَبُّ الْعَرْشِ الْكَرِيمُ

1) “Azîm ve Halîm olan Allah’tan başka hak olarak ibâdete lâyık hiçbir ilah yoktur Yüce Arş’ın Rabbi olan Allah’tan başka hak olarak ibâdete lâyık hiçbir ilah yoktur Göklerin ve Kerîm Arş’ın Rabbi olan Allah’tan başka hak olarak ibâdete lâyık hiçbir ilah yoktur
Buhari, Müslim
اَللَّهُمَّ رَحْمَتَكَ أَرْجُو، فَلاَ تَكِلْنيِ إِلىَ نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ، وَ أَصْلِحْ ليِ شَأْنِي كُلَّهُ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ

2) “Ey Allah’ım! Rahmetini umarım Göz açıp kapayıncaya kadar bile olsa beni nefsime bırakma Bütün işlerimi ıslah et Senden başka hak olarak ibâdete lâyık hiçbir ilah yoktur
Ebu Davud, Ahmed, Albâni Sahihi Ebu Davud
لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ، سُبْحَانَكَ إِنيِّ كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ

3) “Allah’ım! Senden başka hak olarak ibâdete lâyık hiçbir ilah yoktur Seni tüm noksan sıfatlardan tenzih ederim Gerçekten ben zâlimlerden oldum
Albâni Sahihi Tirmizi 3/168
اَللهُ اللهُ رَبيِّ لاَ أُشْرِكُ بِهِ شَيْئاً

4) “Allah! Rabbim! Allah’ım! Sana hiçbir şeyi ortak koşmam
Ebu Davud, Albâni Sahihi İbni Mace
اللهُمَّ إنِّي أعوذُ بِكَ مِنَ الهَمِّ و الحَزَنِ والعَجْزِ و الكَسَلِ و الجُبْنِ و البُخْلِ و ضَلَعِ الدَّيْنِ و غَلَبَةِ الرِّجالِ

5) “Allah’ım! Kederden, hüzünden, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, borcun belimi bükmesinden ve insanların bana galip gelmesinden sana sığınırım
Buhari 6314
اللهُمَّ رَحْمَتَكَ أرْجُو فَلاَ تَكِلْنِي إلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ و أصْلِحْ لِي شَاْنِي كُلَّهُ لاَ إلَهَ إلاَّ أنْتَ

6) “Allah’ım! Rahmetini umarım Beni göz açıp kapatıncaya kadar da olsa nefsime bırakma! Her işimi ıslah et! Senden başka ilah yoktur
Ebu Davud 5090, Ahmed 5/42
لاَ اِلهَ اِلاَّ أَنْتَ سُبْحاَنَكَ إنِّي كُنْتُ مِنَ الظا لِمِينَ

7) “(Allah’ım!) Senden başka ilah yoktur Seni (tüm noksanlıklardan) tenzih ederim Gerçekten ben zalimlerden oldum
Tirmizi 3734

Alıntı Yaparak Cevapla