07-27-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güzel Söz Söylemekle İle İlgili Hadisler
Güzel Söz Söylemekle ile İlgili Hadisler
Ebu Hureyre, Peygamber (S)'den, "Güzel ve hoş söz sadakadır" buyurduğunu nakletmiştir
(Sahih-i Buhari, Cilt 13, syf 6013)
   Adiyy ibn Hatim şöyle demiştir: Peygamber (S) ateşi zikretti de ondan Allah'a sığındı ve yüzünü ondan çevirdi Sonra yine ateşi yani cehennemi zikretti, ondan sığındı ve yüzünü döndürüp çevirdi…… 
- "Sizler tek hurmanın yarısı ile, bunu da bulamayan güzel bir sözle de olsa ateşten korununuz" buyurdu
(Sahih-i Buhari, Cilt 13 syf 6013)
…Ebu Hureyre, Rasulullah (S) şöyle buyururken işitmiştir: "Kul bazen içinde ne olduğu belli olmayan (yani kötülüğünü ve ne sabit olacağını düşünmeden) bir söz söyler de, o söz sebebiyle ateşin içinde, güneşin doğduğu yer ile battığı yer arasında daha uzak bir derinliğe kayıp gider!"
(Sahih-i Buhari, Cilt 14, syf 6405)
"  Ebu Hüreyre (r a )'den rivayet edildiğine göre: Resulullah (s a v ) şöyle buyurdu, demiştir:
'Birinizin oruç günü olduğu zaman sakın çirkin söz söylemesin Ve cehaletin gereklerinden bir şey işlemesin Eğer bir kimse ona karşı cahilce davransa; Ben oruçlu bir adamım, desin '"
(Mace Cilt4, Syf 592)
"  İbn-i Ömer (r a )'dan rivayet edildiğine göre; Resulullah (s a v ) şöyle buyurdu demiştir:
Bir (mü'min) kulun sırf Allah rızasını talep etmek için yuttuğu bir öfke yudumundan Allah katında sevap bakımından daha büyük bir yudum yoktur "
(Mace, Cilt10, Syf 462)
|
|
|
|