07-27-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cemaat İle Namaz Kılmanın Fazileti
Cemaat ile Namaz Kılmanın Fazileti
562-Ibni Ömer(r,a)dan,Resulullah(s a v)in söyle buyurdugu rivayet edilmistir:
Cemaatle kilinan namaz,tek basina kilinan namazdan yirmiyedi(27) derece daha faziletlidir (Buhari ve Muslim)
563-Ebu Hureyre(r a)dan söyle rivayet edilir:
RESULULLAH(s,a,v)e bir ama(kör) adam gelip dedi ki:" Ey Allahin Resulu,mescide gidecek kadar bana yardim edecek biri yok" Böylelikle Resulullah(s,a,v) den namazini evinde kilmak icin kendisine ruhsat vermesini istedi O da ona ruhsat verdi Dönüp gitmeye koyuldugunda onu cagirdi ve kendisine söyle buyurdu:Namaz icin yapilan cagriyi-ezan-duyuyormusun? O da ; Evet,dedi Bunun üzerine Resulullah(s a v) söyle buyurdu: O zaman icabet et (Buhari ve Muslim)
564-Ebu Hureyre(r a)dan Resulullah(s a v) in söyle buyurdugu rivayet edilir:
"Nefsim-kudret-elinde olana yemin ederim ki,sunu niyetlendigim oluyor;Odun-toplanmasini-emredeyim de bir odun yigini olusturulsun Sonra birine namaz icin ezan okumasini emredeyim,birinede insanlara imamlik yapmasini emredeyim Daha sonrada-cemaate gelmeyen-adamlarin pesine düsüp evlerini baslarina YAKAYIM!" (Buhari ve Muslim)
565-Ebu Derda(r a) dan söyle dedigi rivayet edilmistir:
"Resulullah(s a v) i söyle buyururken isittim Bir köyde ve beldede üc kisi bulunup da namazlarini-cemaatle-kilmazlarsa,SEYTAN onlara mutlaka galip gelir O halde size cemaati tavsiye ediyorum Cünki kurt,sürüden ayrilan koyunu yer "(Ebu Davud sahih bir isnatla rivayet etmistir)
|
|
|