Yalnız Mesajı Göster

Medine’Nin Haramlığı Ve Nebi Sallallahu Aleyhi Ve Sellem’İn Ona Duası : İle İlgili Hadis

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Medine’Nin Haramlığı Ve Nebi Sallallahu Aleyhi Ve Sellem’İn Ona Duası : İle İlgili Hadis

Medine’nin Haramlığı ve Nebi Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in Ona Duası : ile ilgili hadis
(148) Abdullah bin Zeyd (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Şüphesiz İbrahim Aleyhisselam Mekke’yi haram belde kıldı ve Mekke için dua etti İbrahim Aleyhisselam’ın Mekke’yi haram kıldığı gibi ben de Medine’yi haram belde kıldım ve Medine için müddü ve sâ’ı hakkında İbrahim Aleyhisselam’ın Mekke için yaptığı duanın benzeri ben de dua yaptım’ buyurdu
Buhari (1966) Müslim (1360/454) Ahmed (16446) Albânî (1523-Cami)
(149) Enes (Radiyallahu Anh) şöyle tahdis etti:
“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Medine şuradan şuraya kadar haram beldedir Bu sahanın ağacı kesilmez, burada bidat çıkarılmaz Kim bu Medine haramı içinde Kitap ve sünnete muhalif bir bidat çıkarırsa Allah’ın, meleklerin, bütün insanların laneti onun üzerine olsun’ buyurdu
Buhari (1749) Müslim (1366/463) Heysemi (3/302) Ahmed (13540) Albânî (6685-Cami)
(150) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“İnsanlar meyvelerin ilk olgunlaşanlarını gördükleri vakit onu Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ye getirirlerdi Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’de bu ilk olgunlaşan meyveleri eline aldığında şöyle dua ederdi:
‘Ey Allah’ım, meyvelerimizi bize mübarek kıl Medine’mizde bize bereket ver, sa’ımızda ve müddümüzde bize bereket ihsan et Ey Allah’ım şüphesiz İbrahim senin kulun, halîlin ve nebindir Ben de senin kulun ve nebinim İbrahim, Mekke için sana dua etti Ben de onun Mekke için istediklerini ve onların bir misli daha fazlası ile senden Medine için dua ediyorum Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) dedi ki:
−Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bu duadan sonra ev halkından en küçük çocuğu çağırır ve bu ilk turfanda meyveyi ona verirdi
Müslim (1373/473) Nesei (304) Tirmizi (3454) Darimi (2/106-107) İbni Mace (3329) İbni Hibban (3747)
(151) Amir bin Sa’d babası tarikiyle şöyle tahdis etti:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Ben Medine’nin iki kara taşlığı arasında ağaçlarının kesilmesini, av hayvanlarının öldürülmesini yasaklıyorum’ buyurdu Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Medine’den gidenler hakkında devamla:
−‘Medine kendileri için hayırlı bir vatandır eğer bilselerdi Medine’den hoşlanmadan onu terk eden bir kimse olursu, şüphesiz Allah Medine’de ondan daha hayırlı olan birini bedel kılacaktır Medine hayatının zorluklarına karşı sebat eden kimse için ben kıyamet gününde muhakkak bir şefaatçiyim veya şahidim’ buyurdu”
Müslim (1363/459) Beyhaki (9661) Begavi (7/309) Ahmed (1573) Albânî (1058-İrva)

Alıntı Yaparak Cevapla