Yalnız Mesajı Göster

Medine İçindeki Pisliği Dışarı Atar : İle İlgili Hadis

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Medine İçindeki Pisliği Dışarı Atar : İle İlgili Hadis

Medine İçindeki Pisliği Dışarı Atar : ile ilgili hadis
(155) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Ben bir beldeye hicretle emrolundum ki, o belde diğer beldeleri yer Oraya Yesrib diyorlar Oysa orası Medine’dir Demirci körüğünün demirin kirini giderdiği gibi, Medine de şerli insanları dışına atar’ buyurdu
Buhari (1752) Müslim (1382/488) Malik (2/887) İbni hibban (3723) Begavi (2016) Ahmed (2/332)
(156) Cabir (Radiyallahu Anh) şöyle haber verdi:
“Bir Arabi Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ile İslam üzere beyat etti Akabinde ona Medine’de sıtma hastalığı isabet etti Bunun üzerine Arabi Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e geldi ve:
−Ya Rasulallah, benim beyatımı geri döndür dedi Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bunu kabul etmedi Sonra Arabi yine geldi ve:
−Ya Rasulallah, benim beyatımı geri döndür dedi Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) yine kabul etmedi Sonra yine geldi ve:
−Benim beyatımı geri döndür dedi Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) yine kabul etmedi Bunun üzerine o Arabi Medine’den çıkıp gitti Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’de:
−‘Medine demirci körüğü gibidir, değersizlerini dışarı atar, temizlerini de meydana çıkarır’ buyurdu
Buhari (1883) Müslim (1383/389) Nesei (4196) Tirmizi (3920) İbni Hibban (3732) Ahmed (3/306

Alıntı Yaparak Cevapla