Konu
:
Ekmekler-İtalyan Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Ekmekler-İtalyan Ekmeği
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmekler-İtalyan Ekmeği
ekmekler-İtalyan ekmeği
İtalyan Ekmeği
Bu ay yemek etkinliklerinin konusu "ekmek" olunca denediğim ekmek tariflerinin sayısında da artış oldu
Daha çok dünya mutfaklarındaki farklı ekmekleri yapıp aslında bizim ekmeklerimize ne kadar benzediklerini düşünerek geçirdim son haftaları
Hatta geçen pazar yaptığım ve bana göre şelamenin fırınlanmış hali olan İran ekmeğim fotoğraflanamadan bitti
İtalyan ekmeğini de önce hafta içinde kendimce başarısız bir girişimle denemiş, başarısız halini bile evdekiler çok sevince tekrar yapma sözü vermiştim
Bu sabah tekrar -ama doğru adımlarla- yaptım
Fotoğraftaki peyine her ne kadar İtalyan yerine çerkez peyniri olsa da kesinlikle bu ekmekle çok güzel gidiyor
İtalyan ekmeği:
2 adet
Tarif
allrecipes
'ten
Ben yorumlardan edindiğim fikirlerle uygulamasını biraz değiştirdim
Bir bardak 240ml
Malzemeler:
1 + üçte bir su bardağı ılık su
1 + yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı kahverengi şeker
1 + yarım tatlı kaşığı tuz
1 paket (8-10gr) instant maya
ayrıca:
1 yumurta
1 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı mısır unu
Hazırlanması:
[*]Hamur malzemelerini karıştırarak hafif elinize yapışan bir ekmek hamuru hazırlayın ve yaklaşık 1 saat dinlendirin
(Eğer ekmek makinanız varsa malzemeleri makinanızın sırasına göre kabınıza koyun ve hamur ayarında çalıştırın
)
Sürenin sonunda ekmeğinizi makinadan veya dinlendirdiğiniz kabın içinden çıkartıp (hamur kaba yapışabilir, sorun değil) hafif unlanmış tezgaha alın
Çok az yoğurup hamuru 2 parçaya ayırın
Ayırdığınız her bir parçaya elinizle dikdörtgen olacak şekilde açıp uzun köşeleri birbiri üzerine katlayın
Fırın tepsinize 2 yemek kaşığı mısır ununu serpin
Ekmek hamurlarını katladığınız yeri alta gelecek şekilde tepsiye alın
Üzerlerini nemli bir bezle örterek 40 dakika dinlendirin
40 dakikanın sonunda bezi kaldırın
Fırını 190C'ye getirin
Arka köşelerinden birine fırına dayanıklı bir kap içinde kase kaynar su koyun
Yumurtayı suyla çırpıp fazla bastırmadan ekmeklerin üzerine sürüp fırına verin
Yaklaşık 30-35 dakika pişirin
Piştikten sonra çıkarıp tekrar üzerlerine bezi örtün
Bir müddet bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul