Konu
:
Ekmekler-Yoğurtlu Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Ekmekler-Yoğurtlu Ekmek
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmekler-Yoğurtlu Ekmek
ekmekler-yoğurtlu ekmek
Yoğurtlu Ekmek
Geçen haftalarda dışarıdan ekmek almaktan vazgeçince ekmek kitabımı daha çok karıştırır oldum
Yoğurtlu ekmek, pestolu ekmek ve dün en son kremalı ekmek yaptım
Kahvaltı için ağırladığımız misafirlerimiz yoğurtlu ekmeği çok beğenmişlerdi
Tarifi The Complete Book of Bread & Bread Machines kitabından
Yoğurtlu Ekmek
Malzemeler:
Küçük Ekmek için:
2/3 (üçte iki) su bardağı su
yarım su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı pekmez
1 + 3/4 (dörtte üç) su bardağı un
1 + 1/3 (üçte bir) su bardağı tam buğday unu
1/3 (üçte bir) su bardağı kepekli un
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 (dörtte üç) tatlı kaşığı instant maya
Orta Ekmek için:
3/4 (dörtte üç) su bardağı su
3/4 (dörtte üç) su bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı pekmez
2 + 1/3 (üçte bir) su bardağı un
1 + 3/4 (dörtte üç) su bardağı tam buğday unu
yarım su bardağı kepekli un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya
Hazırlanması:
[*]Makinaya suyu, yoğurdu, yağı ve pekmezi koyun
[*]Unları ve tuzu sıvı karışımın üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin
[*]Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün
Normal ekmek ayarı, küçük ekmek seçeneğinde pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul