Konu
:
Talı Tuzlu Mayalı Ekmekl
Yalnız Mesajı Göster
Talı Tuzlu Mayalı Ekmekl
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Talı Tuzlu Mayalı Ekmekl
Talı Tuzlu Mayalı Ekmekl
TALI TUZLU MAYALI EKMEKL
Malzeme
• 1
Gün için
• 100 gr
dövülmüş çavdar
• 100 gr
dövülmüş buğday
• 100 gr
keten tohumu
• 100 gr
kepek
• 100 gr
kuru üzüm
• 1 su bardağı kızılsık suyu
• 3 tatlı kaşığı tuz
• 2 su bardağı su
• 2
Gün için
• 2 paket kuru maya
• 1,8 kg
un
• 1/2 litre su
Hazırlanışı
1
gün
çavdar, buğday, keten tohumu, kepek, kuru üzüm, kızılcık suyu ve tuzu karıştırın
İki su bardağı sıcak suyun içine koyun bütün gece bekletin
2
gün
suyu birinci günün malzemesi içine katın
İyice karıştırın
Maya ile karıştırılmış unu ilave edin ve hamuru unlanmış bir zemin üzerinde iyice yoğurun
Hamuru üç parçaya ayırıp somun şekli verin
Bekletmeden hemen 225 derece fırına koyarak 30-35 dakika pişirin
Not: İki aşamalı olarak hazırlanan bu ekmeğin bir gün önceden ön hazırlığını yapmak gerekiyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul