Yalnız Mesajı Göster

Talı Tuzlu Mayalı Ekmekl

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Talı Tuzlu Mayalı Ekmekl






Talı Tuzlu Mayalı Ekmekl
TALI TUZLU MAYALI EKMEKL

Malzeme
• 1 Gün için
• 100 gr dövülmüş çavdar
• 100 gr dövülmüş buğday
• 100 gr keten tohumu
• 100 gr kepek
• 100 gr kuru üzüm
• 1 su bardağı kızılsık suyu
• 3 tatlı kaşığı tuz
• 2 su bardağı su
• 2 Gün için
• 2 paket kuru maya
• 1,8 kg un
• 1/2 litre su


Hazırlanışı
1 gün
çavdar, buğday, keten tohumu, kepek, kuru üzüm, kızılcık suyu ve tuzu karıştırın İki su bardağı sıcak suyun içine koyun bütün gece bekletin

2 gün
suyu birinci günün malzemesi içine katın İyice karıştırın Maya ile karıştırılmış unu ilave edin ve hamuru unlanmış bir zemin üzerinde iyice yoğurun Hamuru üç parçaya ayırıp somun şekli verin Bekletmeden hemen 225 derece fırına koyarak 30-35 dakika pişirin
Not: İki aşamalı olarak hazırlanan bu ekmeğin bir gün önceden ön hazırlığını yapmak gerekiyor

Alıntı Yaparak Cevapla