Yalnız Mesajı Göster

Ekmekler-Çift Çekirdekli Ekmek

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmekler-Çift Çekirdekli Ekmek






ekmekler-Çift Çekirdekli Ekmek
Çift Çekirdekli Ekmek



Ekmek makinam son 2 senede çok az gün yüzü gördü Çoğunlukla dolapta durdu, ta ki annemin mutfağına geri dönüş yapana kadar Annem ben bekarken hiç kullanmadığı makineye yeni merak salınca benim makineye de gün doğdu Bu sayede onlara her gittiğimde birbirinden lezzetli ekmekler yemeye başlayınca ben de kendime yeni bir makine aldım Uzun aradan sonra ilk denemem ise beyaz ekmek tarifine eklediğim kabak ve ay çekirdekleri ile yaptığım ekmek oldu

Aşağıdaki tarif sitedeki diğer ekmek makinesi tariflerinin olduğu kitaptan, siz dilerseniz asıl tarife uyup çekirdek eklemeye bilirsiniz veya onların yerine ceviz, zeytin vs eklersiniz

Gelecek program: poğaçalar, karışık (fırında) kızartmalar ve taze bezelye tarifleri
Çift Çekirdekli Ekmek:

Fotoğraftaki boyutlar biz 2,5 kişi olduğumuz için küçük ekmeğe göre yapıldı, ben orta boy ekmek ölçülerini yazıyorum
Malzemeler:
  • 1 + 1/3 (üçte bir) bardak su
  • 4 + 1/2 (yarım) bardak un
  • 1 + 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz instant maya
  • 2 yemek kaşığı iç kabak çekirdeği
  • 2 yemek kaşığı iç ay çekirdeği
bardak ve kaşık ölçüleri ekmek makinesinin bardak ve kaşığına göredir
Hazırlanması:[*]Makineye suyu koyun Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin[*]Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün[*]Normal ekmek pişirme konumu (1ayar), medium crust, 15 lb ağırlığını seçin İlk bip sesinde (yaklaşık yarım saat sonra) çekirdekleri ilave edin Yaklaşık 3 saat sonra kabıyla beraber ekmeği makineden alın Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın (Soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir)

Alıntı Yaparak Cevapla