Konu
:
Ekmekler-Çift Çekirdekli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Ekmekler-Çift Çekirdekli Ekmek
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmekler-Çift Çekirdekli Ekmek
ekmekler-Çift Çekirdekli Ekmek
Çift Çekirdekli Ekmek
Ekmek makinam son 2 senede çok az gün yüzü gördü
Çoğunlukla dolapta durdu, ta ki annemin mutfağına geri dönüş yapana kadar
Annem ben bekarken hiç kullanmadığı makineye yeni merak salınca benim makineye de gün doğdu
Bu sayede onlara her gittiğimde birbirinden lezzetli ekmekler yemeye başlayınca ben de kendime yeni bir makine aldım
Uzun aradan sonra ilk denemem ise beyaz ekmek tarifine eklediğim kabak ve ay çekirdekleri ile yaptığım ekmek oldu
Aşağıdaki tarif sitedeki diğer ekmek makinesi tariflerinin olduğu kitaptan, siz dilerseniz asıl tarife uyup çekirdek eklemeye bilirsiniz veya onların yerine ceviz, zeytin vs
eklersiniz
Gelecek program: poğaçalar, karışık (fırında) kızartmalar ve taze bezelye tarifleri
Çift Çekirdekli Ekmek:
Fotoğraftaki boyutlar biz 2,5 kişi olduğumuz için küçük ekmeğe göre yapıldı, ben orta boy ekmek ölçülerini yazıyorum
Malzemeler:
1 + 1/3 (üçte bir) bardak su
4 + 1/2 (yarım) bardak un
1 + 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz instant maya
2 yemek kaşığı iç kabak çekirdeği
2 yemek kaşığı iç ay çekirdeği
bardak ve kaşık ölçüleri ekmek makinesinin bardak ve kaşığına göredir
Hazırlanması
:[*]Makineye suyu koyun
Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin
[*]Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun
Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün
[*]Normal ekmek pişirme konumu (1
ayar), medium crust, 1
5 lb ağırlığını seçin
İlk bip sesinde (yaklaşık yarım saat sonra) çekirdekleri ilave edin
Yaklaşık 3 saat sonra kabıyla beraber ekmeği makineden alın
Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın
(
Soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul