Konu
:
Yemek Tarifleri-Köy Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri-Köy Ekmeği
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri-Köy Ekmeği
Yemek Tarifleri-Köy Ekmeği
Köy Ekmeği
Ekmek icin baslangic hamuru:
1/4 + 1/4 + 1/4 kap un
3 yk + 3 yk + 2 yk ilik su
Hamur:
7 gr kuru maya
1 tk seker
1/4 kap ilik su
3 kap un
1 tk tuz
1 kap ilik su
Ekmek hamurunu yapmaya baslamak icin; Ilk gun cam bir kap icinde 1/4 kap un ile 3 yk ilik suyu iyice karistirin
Uzerini ortun ve oda sicakliginda birakin
Ikinci gun, uzerine 1/4 kap un ile 3 yk suyu katin hepsini birlikte karisitirin
Uzerini ortun ve oda sicakliginda birakin
Ucuncu gun, uzerine 1/4 kap unu ve 2 yk suyu ilave edin, hepsini birlikte iyice karistirin
Uzerini ortun ve oda sicakliginda bekletin
Dorduncu gun ekmek hamuru yapmak icin baslangic hamurunuz hazir
Kucuk bir tasin icinde maya, seker ve 1/4 kap ilik suyu karisitirin
10 dakika bekletin, maya kopuk kopuk olsun
Buyuk bir kabin icine un ve tuzu eleyin
Uzerine kopuk kopuk kabarmis mayali karisimi, 1 kap ilik sutu ve 3 gunde hazirladiginiz hamuru ilave edin
Karisitirip yogurun ve biraz unlanmis tezgahin uzerine gecirin
Yumusak ve putursuz olana kadar 10 dakika yogurun
Hamuru unlanmis bir tepsiye yerlestirin
Uzerine un serpin ve elinizle sivayin
Temiz bir mutfak havlusu ile ortun
Ilik bir yerde 2 saat* bekletin
Hamurun iki misli buyuyecektir
Hamuru biraz unlanmis tezgahin uzerine gecirin
Eliniz ile uzerine bastirip gazini cikarin
3 dakika kadar yogurun ve oval bir sekil verip uzerine gene un serpin
Temiz bir mutfak havlusu ile ortup 40-45 dakika hamur iki misli olana kadar bekletin
Firin tepsisine parsomen kagidi koyun, uzerine misir unu veya un serpin
Yavas bir sekilde, hamuru bozmadan tepsinin uzerine gecirin
Jilet veya keskin bir bicak ile uzerine bir kac tane 1 cm derinliginde cizikler atin
Piserken hamurun icindeki buharin disari cikmasina yardim edecektir
Firini 425 F getirip isitin
Firina dayanikli bir tasin icine koydugunuz suyu firinin en altina yerlestirin
Tepsiyi de firinin orta katina yerlestirin
Yaklasik 40 dakika kadar pisirin
Ekmegin altina vurdugunuz zaman tok bir ses cikartiyorsa ekmeginiz hazir demektir
Ekmek kesme tahtasi veya metal raf uzerine yerlestirip dilimlemek icin bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul