Konu
:
Kepekli Cevizli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Kepekli Cevizli Ekmek
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kepekli Cevizli Ekmek
Kepekli Cevizli Ekmek
KEPEKLİ CEVİZLİ EKMEK
Malzeme
• 3 su bardağı kepek unu
• 1,5 su bardağı beyaz un
• 40 gr
yaş maya
• 1 su bardağı iyi dövülmüş ceviz
• 2 çay kaşığı tuz
• 1,5 su bardağı su
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
• 2 çorba kaşığı kepek unu
Hazırlanışı
Mayayı 1,5 su bardağı ılık suda eritin, kepek ununu beyaz unu ve tuzu kuru bir zemin alın, unun ortasını havuz gibi açıp suda erimiş mayayı, iri dövülmüş cevizi ve sıvı koyun, malzemeleri karıştırıp yoğurun
Ilık bir yerde yarım saat değerlendirdiğiniz hamuru bir iki kez daha yoğurup 6 eşit parçaya bölün
Hamur parçalarını uzun somunlar halinde şekillendirin
Yulaf ezmesini iki çorba kaşığı kepek unu ile karıştırın
Somunları karışımın içinde yuvarlayın, karışımın somunlara iyi yapışması için somunları elinizle hafif ıslatabilirsiniz
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Ekmeklerin üzerine bıçakla derin bir çizgi çizin
200 dereceye ayarlı fırında 30-40 dakika kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul