Konu
:
Peynirli Taç Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Taç Ekmek
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Taç Ekmek
Peynirli Taç Ekmek
PEYNİRLİ TAÇ EKMEK
Malzeme
• 2 su bardağı çavdar unu
• 3 çay bardağı esmer un
• 10 gr
maya
• 2 çay kaşığı malt ekstresi
• 4 çay bardağı su
• 1,5 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı anason
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 200 gr
rendelenmiş kaşar
• 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi rendesi
Hazırlanışı
Çukur bir kapta unları karıştırın
Ortasını havuz gibi açarak su ve malt ekstresi ekleyin
Köpükleninceye kadar dinlendirin
Hindistan cevizi ve kaşar rendesi dışında tüm malzemeleri ilave ederek pürüzsüz esnek bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurun üzerini örterek uygun sıcaklıkta kabarmaya bırakın
Kabaran hamuru yeniden yoğurup unlu tezgahta 5 mm
kalınlığında dörtgen şeklinde açın
Peynir ve hindistan cevizi rendesini üzerine yayın
Hamuru rulo şeklinde sararak iki ucunu birleştirin
Fırın kabına yağlı kağıt yayarak üzerine ekmeği yerleştirin
İkinci kez dinlendirin
Hamurun üzerine biraz su sürün
Daha sonra iki cm
derinliğinde çapraz kesikler atın
Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 10 dakika pişirin
Isıyı 180 derece düşürerek 35-45 dakika arası pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul